Administrație locală

Bani europeni dusi pe apa Sambetei din cauza lui Iordache

Un scandal iscat intre Melu Irimia si primarul Marian Iordache ar putea bloca trei proiecte cu finantare europeana destinate comunitatii rrome din Medgidia. Proiectele cu finantare europeana au atras fonduri nerambursabile in valoare totala de 450.000, si nenumarate acuzatii din partea celor implicati.

Deranjat de faptul ca proiectele sunt in intarziere si de atitudinea degajata a primarului fata de managerul proiectelor Mihaela Bobe, Melu Ieremia a decis rezilierea parteneriatului dintre organizatia sa si Primaria Medgidia. &Am facut nenumarate diligente la primarul Marian Iordache si l-am avertizat ca suntem in intarziere cu proiectele insa nu a vrut sa ma asculte”, a declarat Mielu.

in 2008, Asociatia &Dobrogea&, in colaborare cu Primaria Medgidia, demara trei proiecte – construirea a 10 case, cursuri de calificare pentru 55 de romi si reintegrare sociala. Scopul principal al proiectelor era imbunatatirea calitatii vietii comunitatii de romi din localitate. Melu Irimia acuza conducerea administratiei locale presedintele Asociatiei &Dobrogea” administratia locala de neimplicare in derularea poriectelor si deturnare de fonduri europene. Mihaela Bobe, managerul celor trei proiecte este cea care a creat zanzanie intre fostul consilier al primarului si acesta. &Cei de la primarie si managerul de proiect nu au platit nici un membru al asociatiei asa cum ar fi trebuit conform proiectului&, a declarat ieri Melu Irimia.

Pe 29 mai reprezentantii Oficiului de Plati si Contractare PHARE din cadrul Ministerului de Finantare au fost prezenti la Primaria Medgidia pentru a verifica lista de nereguli a proiectelor europene. Inspectorii OPCP au constat insa mult mai multe neregului decat cele semnalate de Mielu Ieremia si au cerut solutionarea lor cat mai grabnica. &Nu am avut niciodata incredere in domnul Melu si imi asum toate greselile managerului de proiect”, le-a declarat Iordache inspectorilor OPCP. Ranit in orgoliul propriu primarul Marian Iordache l-a convocat pe Ieremia Mielu in birou si i-a dat un ultimatum. &Ori iti dai demisia pana la ora 16, ori te dau eu afara!”, a amenintat primarul pnlist.

Desi, Mielu a incercat sa explice punct cu punct ediului greselile comise de managerul proiectului ce a dus la amanare multor activitati din cadrul proiectelor pentru rromi primarul Marian Iordache nu a dorit sa asculte. A urmat demisia lui Ieremia Mielu din functia de consilier personal al primarului Marian Iordache si rezilierea acordului de parteneriat cu Primaria Medgidia pentru cele trei proiecte pe 16 iulie. &Am si eu o parte din vina si stiu ca poate unii oameni ma vor condamna pentru gestul meu insa am vrut ca sa se cunaosca adevarul”, a recunoscut Mielu.

Primarul Medgidiei, Marian Iordache, recunoaste ca a primit rezilierea acordului de parteneriat si a declarat ca a fost incheiat un alt acord, cu un alt partener, Centrul pentru Resurse Civice, alaturi de care va continua derularea proiectelor. insa proiectele sunt destinate comunitatii rrome iar organizatia aleasa pentru colaborare ar trebui sa cunoasca problemele cu care se confrunta rromi din localitate. Melu Irimia a fost acuzat de interese personale de primarul Marian Iordache insa acesta spune ca singurul lui interes a fost finalizarea proiectelor de care ar fi putut beneficia rromii. Mihaela Bobe, managerul proiectului spune ca in toate cele trei proiecte finantate cu fonduri nerambursabile, din partea organizatiei neguvernamentale erau implicate numai rude ale lui Melu Irimia, insa toate s-au retras din timp.

Consilierii locali ai celorlate partide il apreciaza pe Eremia Mielu pentru verticalitatea sa si pentru curajul de a spune ceea ce gandeste.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*