Actualitate, Administrație locală

 S-a finalizat cadastrarea comunelor 23 August, Gârliciu, Ghindărești, Horia, Istria, Topalu, Săcele

Peste o mie de terenuri agricole din două comune din județul Constanța au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Constanța.

Noile cărți funciare au fost deschise în data de 10 februarie 2023 pentru sectoarele cadastrale nr. 7, 12, 18, 19, 20 ,26, 27, 38, 40, 42, 50 din comuna Seimeni (pentru 111 imobile) și în data de 15 februarie 2023 pentru sectoarele cadastrale nr. 3, 5, 6, 7, 20, 41 din comuna Adamclisi (pentru 891 imobile).

Precizăm că documentele vor fi înmânate proprietarilor în perioada următoare. Lucrările de înregistrare sistematică a celor 1.002 imobile au vizat o suprafață totală de 4.649,1379 de hectare.

În prezent, din totalul de 70 de UAT-uri din județul Constanța, au fost cadastrate în proporție de sută la sută șapte commune (Gârliciu, Ghindărești, Topalu, Horia, Istria, Săcele, 23 August) iar în alte 55 de localități se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*