Actualitate, Consiliul Județean Constanța

Undă verde pentru construirea Spitalului de Pediatrie “Mama și Copilul”

Consiliul Județean Constanța a organizat pe 23 noiembrie, în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, o conferinţă de presă cu ocazia semnării contractului de servicii de proiectare (faza PT), asistență tehnică și execuție aferente proiectului „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța”.

În urma finalizării procedurii de achiziție publică pentru serviciile de proiectare (faza PT), asistență tehnică și execuție aferente proiectului, derulată în perioada aprilie – septembrie 2023, operatorul economic câștigător a fost desemnat Asocierea CONCELEX SRL – CONCELEX ENGINEERING SRL – PALEX CONSTRUCTII INSTALATII SRL –CONCRETE & DESIGN SOLUTIONS SRL, acesta fiind confirmat inclusiv de decizia favorabilă a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

„După o competiție acerbă și un lung proces în care au fost depuse eforturi constante și s-a luptat cu toate argumentele pentru a susține la finanțare proiectul privind construirea unui spital de pediatrie în județul Constanța, astăzi asistăm la o etapă deosebit de importantă a acestei investiții: semnarea contractului de servicii de proiectare (faza PT), asistență tehnică și execuție aferente proiectului. Am ajuns în această etapă datorită unui studiu de fezabilitate desăvârșit și a unei documentații fundamentate foarte bine, concretizată într-un caiet de sarcini care nu a lăsat loc de echivoc. Îi avem alături pe cei care vor transpune în realitate acest obiectiv așteptat de foarte mulți ani de comunitatea constănțeană. Le strângem mâna ferm și ne bazăm pe experiența dumnealor în construirea de infrastructură sanitară similară. Totodată, îi asigur că această instituție va fi un partener de nădejde în perioada următoare. Vom continua să monitorizăm îndeaproape implementarea acestui proiect și vom fi transparenți în legătură cu fiecare etapă. Următoarele nouă luni vor fi dedicate etapei de proiectare, iar restul perioadei, până în iunie 2026, va fi alocată execuției. Împreună, vom construi nu doar infrastructură, ci și un viitor mai bun pentru comunitatea noastră. Mulțumesc echipei de implementare din cadrul CJC, reprezentanților și medicilor din cadrul SCJU Constanța și tuturor celor implicați în acest demers. Nu în ultimul rând, le mulțumesc reprezentanților Guvernului României și în special, domnului ministru Alexandru Rafila, pentru suportul acordat și pentru faptul că au înțeles necesitatea acestui spital. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum această investiție prinde contur și schimbă în bine viața locuitorilor județului Constanța!”, a transmis Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*