Administrație locală

Perspective de dezvoltare la Medgidia o fabrica de polimeri se va construi in curand

in zona industriala est, in vecinatatea portului Medgidia, se va amplasa o fabrica de productie polimeri care va aduce peste 120 de locuri de munca in Medgidia.

Fabrica va produce materie prima pentru obtinerea polistirenului, material utilizat pe scara larga in industrie si in termoizolatii in constructii.
Fabrica va produce 80.000 tone /an din care mai mult de jumatate va fi pentru export. in zona de est a Europei la ora actuala nu exista nici o asemenea fabrica, materia prima pentru polistiren se importa din vestul Europei.

Constructia acestui obiectiv va aduce beneficii Medgidiei din mai multe motive . Va fi reabilitata zona din punct de vedere urbanistic prin utilarea cu functiuni specifice acesteia, vor aparea locuri de munca, vor creste taxele si impozitele la bugetul local.

Constructia va cuprinde platforma de fabricatie, depozite materii prime, depozite produse finite, rampe de incarcare, statie pompe, sediu administrativ si protocol, cantina, sediu social, cabina poarta. Zona va fi amenajata cu drumuri, trotuare pietonale si de gard la constructii, parcari, zone protectie si spatii verzi.
Materia prima necesara procesului de fabricatie este lichida ( monomerul de stiren) si se va aduce pe Canalul Dunare Marea Neagra. Depozitarea se va face in bazine de inox sau metalice. Procesul de fabricatie presupune extrudarea materiei prime prin procedee chimice. Se obtine materialul care sta la baza producerii polistirenului, in stare solida, sub forma de granule. Acestea sunt insacuite si depozitate pana in momentul livrarii.
Fabrica va fi deschisa de catre companiile Ineos Nova si Seea Polymers, lideri pe piata europeana de polistiren expandabil.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*