Administrație locală

Curățenie de primăvară în comuna Mereni

Primăvara este anotimpul în care natura renaște, este perioada din an în care fiecare gospodar își face curățenie în gospodărie. Ca fiecare bun gospodar și edilul, Dumitru Guriță a demarat la începutul lunii aprilie, o campanie de igienizare a comunei.
Autoritățile locale au demarat la începutul acestei luni curățenia de primăvară la nivelul comunei și se va finaliza înaintea Sărbătorilor Pascale. Lucrările sunt efectuate cu voluntari, beneficiarii de ajutor social dar și cu persoane care au de efectuat ore în folosul comunității.
Campania de igienizare pe raza comunei Mereni presupune toaletarea pomilor, tunderea ierbii, colectarea peturilor din plastic, a hârtiilor dar și a vegetației uscate de pe canalele colectoare. De asemenea s-au văruit copacii, stâlpii și bordurile.
Pe strada Libertății, care străbate centrul localității au fost plantați trandafiri și pomi ornamentali, astfel toate instituțiile din comună au fost înfrumusețate.
„În centrul localității, lângă școală există un teren viran de 1000 metri pătrați, pe care dorim să îl punem în valoare. Cu sprijinul agenților economici din comună au fost executate lucrări de îndepărtare a deșeurilor și de nivelare a terenului. În perioada următoare vom amenaja un parc care va avea alei, loc de joacă pentru copii, bănci și coșuri de gunoi”, a precizat primarul Dumitru Guriță.
Pentru a menține curățenia în localitatea Mereni primarul a stabilit o normă beneficiarilor de la ajutorul social dar și persoanelor care efectuează muncă în folosul comunității, pentru strângerea deșeurilor.
„În fiecare vineri cele trei pubele din centru comunei dar și cele două de la cimitir trebuie să fie pline. În acest fel ne asigurăm că această campanie de curățenie are efect asupra localității”, a mai precizat primarul, Dumitru Guriță.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*