Administrație locală

Cimitirele din Dorobanțu și Nicolae Bălcescu intră în reabilitare

Locuitorii comunei vor putea conduce persoanele dragi pe ultimul drum către cimitir în condiții decente. Drumurile de acces vor fii astaltate. 
Autoritățile locale au hotărât să schimbe condițiile de acces în cimitirele ortodoxe, acestea fiind un obiectiv importat pentru toți locuitorii comunei. Cu fonduri de la bugetul local, în acestă lună au fost demarate lucrările pentru asfaltarea străzii care duce la Cimitirul Ortodox din satul Dorobanțu. 
„Îmi doresc să nu ne mai conducem morții pe ultimul drum cu noroaiele până la genunchi, așa cum se întâmplă dintotdeauna în comuna noastră” a declarat edilul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte. 
De asemenea, cimitirul va fi extins, vor fi realizate alei pietonale asfaltate și locuri de veci în cavouri, dar și o mică casă mortuară, astfel încât în momentele grele pricinuite de pierderea cuiva drag să nu mai apese pe umerii oamenilor și disconfortul creat de lipsa condițiilor decente. 
„Același lucru se va întâmpla și în Nicolae Bălcescu: drumul va fi asfaltat de la DN până la cimitir, vor fi făcute alei și cavouri. Consider că este o minimă formă de respect, atât pentru suferința oamenilor, cât și față de cei pe care îi conducem pe ultimul drum” a mai declarat edilul. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*