Administrație locală

Finalizarea Planului Urbanistic General in comuna Saraiu

Administratia locala Saraiu asteapta eliberarea avizelor pentru realizarea Planului Urbanistic General (P.U.G.) al comunei. Dupa finalizarea acestuia se va intocmi si strategia de dezvoltare a localitatii.
Deoarece face parte din programul de amenajare a teritoriului si dezvoltare a localitatii, P.U.G.-ul este un document absolut necesar in ceea ce priveste viitoarele proiectele. Teritoriul intravilan, zonele unde se doreste realizarea constructiilor, a cartierelor noi de locuinte, vor fi stabilite si delimitate in conformitate cu legislatia in vigoare. Prin obtinerea tuturor avizelor si finalizarea Planului Urbanistic General, problemele administrative privind delimitarea teritoriala in interiorul localitatii vor putea fi rezolvate.
„Pana in prezent s-au obtinut o parte din avizele necesare pentru PUG-ul localitatii. Dorim finalizarea acestor documente foarte importante pentru acesarea proiectelor ce au ca scop dezvoltarea si modernizarea comunei”, a declarat edilul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.
In alta ordine de idei, Dorinela Irimia a anuntat ca saptamana trecuta s-a efectuat ultima transa de plata, iar astfel se inchide proiectul de construire si amenajare a pietei agroalimentare. Investitia privind piata agroalimentara pentru locuitorii din satul Dulgheru s-a finalizat. Agricultorii si producatorii locali isi vor putea comercializa produsele in cele mai bune conditii.
Administratia locala a conturat aceasta investitie in 2014, dupa ce autoritatile locale au amenajat in Saraiu piata agroalimentara cu tarabe noi, o noua imprejmuire, pavaj si acoperis pentru protectia produselor comercializate.
Lucrarile de realizare a acestui proiect au presupus: turnarea unei platforme de beton, montarea de pavele, amenajarea trotuarelor si unei fose septice, montarea tarabelor, dar si imprejmuirea spatiului destinat pietei agroalimentare. Investitia dispusa pe o suprafata de peste 300 de metri patrati a fost realizata cu fonduri europene, accesate prin Grupul de Actiune Locala (GAL) Dobrogea, si are o valoare de 50.000 de euro +TVA.
In paralel cu aceste proiecte, autoritatile locale continua lucrarile la biserica ortodoxa din Dulgheru ce poarta hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena. Se realizeaza lucrarile la tencuire in fresca, pentru ca mai apoi sa se inceapa pictura. La exterior, lucrarile au luat sfarsit si a fost finalizata si sistematizarea curtii. Dupa ce biserica va fi pictata in totalitate la interior, se vor monta catapeteasma si candelabrul.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*