Marius Liviu Petre este noul primar al comunei Pestera

Iunie 2016, Mirela Ionita

Administratie locala

Vineri 24 iunie, Marius Liviu Petre a depus juramantul ca primar ales si de asemenea a fost validat si Consiliul Local.

Noul primar a fost ales cu o majoritate confortabila de aproximativ 63% cu toate ca nu a avut sprijinul unui partid politic. El este pentru prima data in aceasta functie. Consiliul Local Pestera este format din 13 persoane si are in componenta sa sapte consilieri ai Partidului M10, doi consilieri PSD si patru PNL.
In sedinta de constituire a noului Consiliu Local, dupa validarea consilierilor, a fost ales presedintele de sedinta pentru urmatoarele trei luni dar si viceprimarul comunei. Tudorel Grosu, este cel care completeaza echipa de conducere a primariei Pestera. Fostul viceprimar independent a candidat pentru acest mandat din partea Partidului M10, obtinand 8 din cele 13 voturi ale alesilor locali.
Marius Liviu Petre va continua dezvoltarea comunei, care a devenit un brand la nivel national, prin realizarea mai multor investitii.
Asa cum administratia Vrabie a avut ca prioritate sustinerea educatiei, si noul primar are un proiect prin care va acorda, din surse de la bugetul local, burse de performanta, de merit, de studiu dar si de ajutor social. Institutiile de invatamant sunt frecventate de aproximativ 470 de copii. Dupa calculele edilului cel putin 100 de elevi vor putea sa beneficieze de una dintre aceste burse, cu conditia sa nu aiba corigente si obtina media 10 la purtare.
Un alt proiect ce va fi derulat de noua conducere a primariei Pestera vizeaza reabilitarea canalului de preluare a apelor pluviale si construirea de poduri si podete pentru a evita posibilele inundatii. Proiectul a fost realizat de vechea administratie si a fost depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Proiectul a obtinut toate avizele, administratia locala asteapta sa primeasca finantarea pentru realizarea lui.
Modernizarea infrastructurii comunei este o alta prioritate a autoritatilor locale. In acest sens vor atrage fonduri europene pentru realizarea sistemului de canalizare, pentru a introduce retea de gaze dar si pentru asfaltarea drumurilor.
"Pestera ca si comuna este pe un drum bun si dorim sa continuam ceea ce s-a inceput in urma cu 8 ani. Noi vom urmari dezvoltarea comunei pe diferite axe si vom incerca sa oferim conditii de trai cat mai bune celor 3500 de locuitori", a declarat Mariu Liviu Petre, primarul comunei Pestera.

Articole din editia din data de Iunie 2016

 • Primarul Valentin Vrabie a depus juramantul

  Administratie locala
 • Fagadau vrea sa schimbe si matura din Primaria Constanta!

  Administratie locala
 • Marius Liviu Petre este noul primar al comunei Pestera

  Administratie locala
 • Au fost demarate lucrarile de reabilitare a minihotelului din Negru Voda

  Administratie locala
 • Lucrari de amenajare a curtilor institutiilor de invatamant din comuna Amzacea

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ion Adrian Roșu a fost învestit în funcția de primar al comunei Fântânele

  Administratie locala
 • Proiect pentru modernizarea drumurilor din comuna Ciobanu

  Administratie locala
 • Înființare platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd în Nicolae Bălcescu

  Administratie locala
 • Grădinița din Văleni va fi finalizată anul viitor

  Administratie locala
 • Acțiune de ecologizare a plajei din Tuzla

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771