Social

Declaratie SOC a unui oficial BNR: Romanii nu stiu sa faca bani”

Cetateanul ar trebui sa stie, in primul rand, cum se fac banii si cum se cheltuie rational. Dar mai ales cum se fac banii. Eu pun mana pe inima si spun ca romanii nu stiu sa faca bani. Acesta este adevarul adevarat si acesta este lucrul cel mai important care trebuie invatat, cum se fac banii, cum se folosesc, cum se cheltuie rational si multe altele. Eu cand spun ca romanii nu stiu sa faca bani ma refer la cei 20 de milioane de romani. Nici oamenii de afaceri nu stiu prea bine sa faca bani. Multi stiu sa ia de la stat bani prin afaceri cu statul, prin contracte, e usor sa iei bani. Important este sa faci locuri de munca in care sa se produca bani”, a concluzionat purtatorul de cuvant al BNR, Adrian Vasilescu.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) considera ca un lucru extraordinar de important pentru tara noastra, in acest moment, este educarea populatiei, pentru ca, fara o populatie cu cultura financiar-bancara nu se poate realiza bunastarea, a declarat luni, la Brasov, purtatorul de cuvant al BNR, Adrian Vasilescu, care a participat alaturi de prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu la deschiderea proiectului ‘Academica BNR 2014’, la Universitatea ‘Transilvania’.
‘Trebuie sa recunoastem ca bunastarea pe care ne-o dorim este foarte departe de noi, iar BNR contribuie prin acest proiect, Academica BNR, atat cat se poate, pentru ca este o singura institutie si o tara de 20 de milioane de cetateni, dar folosind scolile, universitatile, mass-media in general, se pot transmite populatiei cunostintele financiar-bancare. Si asta face BNR implicandu-se intr-un proiect cu universitatile din Romania, iar doi factori sunt extraordinari de implicati in proiect – Universitatea ‘Transilvania’ din Brasov si Universitatea din Constanta – care gazduiesc cate doua sesiuni pe an, una la Brasov si una la Constanta’, a spus Adrian Vasilescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*