Administrație locală

Parcul eolian de la Dumbraveni, prinde viata

Asa cum multe administratii au facut si localitatea Dumbraveni intra in randul comunelor din judetul Constanta care vor avea pe terenurile unitatii administrativ – teritoriale un important parc eolian.

„Cu mare bucurie spun ca, in urma cu doua saptamani, am eliberat autorizatia de constructie a parcului eolian care se va intinde pe o suprafata totala de teren extravilan ce inregistreaza 1.000 de hectare, ce apartine locuitorilor comunei. Totodata, pe unul din terenuri se va monta si o antena de 100 metri dar si o statie de transformare ce va prelua datele privind directia si intensitatea vantului. Infiintarea acestui parc va crea comunei o independenta energetica si totodata va aduce bani la bugetul local prin plata taxelor si impozitelor locale pe teren. Cu banii obtinuti la eliberarea autorizatiei de construire, imi doresc construirea unei gradinite si a unei case mortuare in localitate”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, primarul Gheorghe Cenusa.
Prin acest proiect se vor amplasa un numar de 17 turbine eoliene de 3MW, acestea urmand sa fie racordate la o statie de transformare amplasata pe teritoriul administrativ Dumbraveni de unde se vor bransa in sistemul energetic national. Scopul investitiei este acela de valorificare a potentialului eolian al podisurilor Dobrogei prin construirea unui parc eolian si obtinerea pe aceasta cale a unei cantitati de energie electrica din sursa regenerabila. De asemenea, s-a prevazut reamenajarea drumurilor de exploatare existente pentru a permite transportul de echipamente de mare tonaj precum si amenajarea speciala a unor platforme de montaj in jurul fundatiei turbinelor si cai de acces de la drumurile de exploatare existente la platforma de montaj.

Lucrari pe ultima suta de metri la scoala cu clasele I-VIII din localitate

„In aceasta perioada, se lucreaza intens la finisajele interioare ale unitatii de invatamant si sper ca in aproximativ o luna si jumatate, toate acestea sa fie gata. Inaugurarea scolii o vom face la inceputul anului scolar 2013-2014, moment in care elevii vor pasi emotionati si fericiti in noile lor clase”, a incheiat Gheorghe Cenusa.
Lucrarea este executata in cadrul proiectului pentru reabilitarea infrastructurii scolare cu finantare de la Banca Europeana de Investitii, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Guvernul Romaniei si Consiliul Local al comunei Dumbraveni. Valoarea lucrarilor se ridica la suma de 13 miliarde lei vechi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*