Administrație locală

Pictarea bisericii „Inaltarea Domnului” din Fantanele

Doua lucrari importante pentru locuitorii comunei, sunt aproape de finalizare, atat cele de la lacasul de cult cat si cele de la parcul de agrement, toate pentru ca locuitorii sa fie mai fericiti.

Lucrarile la pictarea bisericii, au inceput in luna octombrie 2010, iar societatea care s-a ocupat de picturi a fost din Piatra Neamt, aceasta ocupandu-se si de alte alte lacasuri de cult din Sibioara, Sinoe etc. Edilul sef al comunei Fantanele, Gheorghe Popescu a declarat pentru Graiul Dobrogei ca, picturile au fost realizate cu fonduri de la bugetul primariei dar si cu ajutorul sponsorilor, printre care amintim CEZ Romania, investitorii si beneficiarii parcului eolian.
Pictorul Doru Coman si oamenii acestuia s-au ocupat de frumoasele picturi ale sfintei biserici, picturi realizate in stil bizantin. Pictarea unei biserici se desavarseste prin emanatia talentului artistului, prin gratia creatiei sale, prin inspiratia sa divina.
In acest moment se lucreaza la restaurarea catapeteasmei, veche din anul 1899. „Ne pregatim sa primim enoriasii intr-o biserica frumos pictata si restaurata, pe data de 24 mai atunci cand sarbatorim Hramul Bisericii „Inaltarea Domnului,” a declarat primarul din Fantanele.

Lucrarile la parc, pe ultima suta de metri

In luna mai a acestui an, urmeaza sa fie inaugurat si parcul de agrement din comuna Fantanele. Pana ce totul va fi gata, mai sunt de montat toaletele ecologice, stalpii de iluminat fotovoltaici si semanatul gazonului. Proiectul a fost depus inca din anul 2010 la Administratia Fondului de Mediu, 85% din bani provenind de la AFM iar restul de 15% reprezentand cofinantarea primariei. Valoarea acestui proiect se ridica la suma de 535.000 lei noi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*