Administrație locală

Proiect de amenajare turistica a malului Lacului Techirghiol

Obiectivul proiectului este acela de a contribui la valorificarea biodiversitatii si patrimoniului natural al orasului Techirghiol in scop turistic, prin crearea infrastructurii turistice necesare, adaptata dinamicii actuale a turismului balnear, cu impact asupra diversificarii ofertei turistice a statiunii balneare Techirghiol.
Conform edilului orasului Techirghiol, Viorel Adrian Stan prin acest proiect de anvergura se urmareste extinderea conceptului de valorificare turistica a Lacului Techirghiol de la turism pentru sanatate la turism de odihna, lacul devenind astfel o importanta atractie turistica. 
Alte obiective ale proiectului sunt: valorificarea resurselor naturale ale Lacului in scop turistic, crearea de servicii de agrement la standarde de calitate, imbunatatirea infrastructurii rutiere in lungime de 1,9 km, reprezentind 2 strazi de importanta in statiunea balneara Techirghiol, respectiv intrarea in statiune, din DN 38 care face legatura intre Constanta si Negru Voda, si strada care uneste zona de concentrare a unitatilor de primire a turistilor si Lacul Techirghiol. Pentru ca acest proiect sa devina functional, Viorel Adrian Stan ne-a declarat  ca este nevoie de cateva lucrari importante,  amintind astfel cateva dintre acestea. 
O prima lucrare ar fi aceea de reabilitare a strazilor Ecaterina Teodoroiu si Dr. Ion Tataranu, necesara datorita amplasamentului lor care este de o importanta majora in dezvoltarea turismului in localitate. Alte lucrari privind aceasta investitie mai sunt: amenajarea malului lacului (degajarea terenului de iarba si buruieni),  introducerea retelei de canalizare menajera in lungime totala de 1080 m, realizarea aleilor pietonale, construirea unor piste pentru biciclisti in latime de 2.00 m, realizarea a  2 posturi de salvamar amplasate in punctele cele mai inalte ale plajei, amenajarea unor puncte  de prim ajutor, constructia a 2 terenuri de sport (tenis si baschet), infiintarea a trei grupuri sanitare cu dusuri precum si trei vestiare. Aceste constructii vor fi realizate din zidarie de caramida cu goluri cu samburi de beton armat. Constructiile vor avea fundatii din beton simplu, acoperisul fiind de tip terasa necirculabila. 
Perioada de implementare a proiectului este de  20 de luni iar valoarea totala a proiectului de 15.855.584,99 lei. Realizarea investitiei va conduce la imbunatatirea indicatorilor calitativi prin: cresterea numarului de turisti in timpul sezonului, extinderea perioadei de atragere a turistilor in extrasezon, crearea a numeroase locuri de munca, reducerea ratei somajului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*