Social

Hramul bisericii Sfintii Trei Ierarhi „Vasile Cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur” din satul Cheia

Administratia locala alaturi de enoriasii din satul Cheia si nu numai dar si de reprezentati ai bisericii vor sarbatori pe data de 30 ianuarie 2014, hramul sfantului lacas de cult.

„Asa cum este datina, in fiecare an, de sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi „Vasile, Grigorie si Ioan Gura de Aur”, crestinii ortodocsi de pe raza comunei noastre, vor participa cu mic cu mare la slujba oficiata de preotul Carabuz Florin alaturi de un sobor de preoti. Imediat ce slujba va lua sfarsit, vom pregati pentru un numar de aproximativ 200 de persoane o masa in incinta Caminului Cultural din satul Cheia. Totul va fi pregatit asa cum se cuvine, din fondurile bugetului administratiei locale”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, seful administratiei locale Gradina, Gabriela Iacobici.
Crestinii ortodocsi ii praznuiesc in fiecare an, pe 30 ianuarie, pe Sfintii Trei Ierarhi „Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur”. Sarbatoarea acestor mari ierarhi si dascali ai Bisericii lui Hristos a avut un rol important in viata credinciosilor inca din primele secole crestine. Cei trei teologi sint praznuiti si separat, insa Biserica a rinduit o sarbatoare comuna pentru a arata unitatea de invatatura crestina si contributia acestora la dezvoltarea invatamintului teologic.
Sfantul Vasile cel Mare reprezinta simbolul energiei si al actiunii puse in slujba oamenilor, Sfantul Grigore de Nanzians reprezinta simbolul stiintei teologice si al contemplarii inalte, fiind primul dintre parintii bisericesti care a folosit termenul de teologie iar Sfantul Ioan Gura de Aur reprezinta simbolul zelului apostolic prin cuvant si fapta, pentru orientarea oamenilor spre invatatura lui Isus.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*