Administrație locală

Bani mai putini pentru pregatirea scolilor din Horia

Primarul Vasilica Matei a limitat anul acesta cheltuielile de igienizare.

Autoritatile locale de la Horia au alocat doar 1400 de lei de la bugetul local pentru pregatirea scolilor din localitate in vederea inceperii noului an.
Primarul Vasilica Matei a declarat ca bugetul pentru scoli poate fi considerat &de austeritate”, in conditiile in care, in general, cheltuielile materiale ale administratiei publice au fost diminuate anul acesta. Edilul spune ca aproape toate lucrarile au fost facute in regim propriu cu personalul auxiliar al scolilor si persoanele beneficiare de ajutor social, ceea ce a insemnat o economie considerabila pentru bugetul local.
&Toate unitatile de invatamant din Horia vor fi pregatite sa inceapa scoala in conditii optime. Lucrarile de igienizare vor fi finalizate pana la data de 15 septembrie astfel incat nu vor fi probleme in ce priveste inceperea noului an scolar. Toate lucrarile ne-au costat circa 14 milioane de lei vechi, dar ne-ar fi costat mult mai mult daca nu limitam cheltuielile si nu le faceam in regim propriu” a declarat edilul.
Printre lucrarile pe care autoritatile locale de la Horia le-au facut la scoli se numara igienizare, varuit, vopsit si mici reparatii. Pentru scoala din Horia ar fi necesara o centrala termica noua intrucat cea actuala nu face fata. &Actuala centrala nu face fata consumului intrucat scoala are doua corpuri de cladire. Am avea nevoie de o centrala termica noua insa deocamdata nu putem achizitiona deoarece nu sunt bani la bugetul local. Bugetul local este saracit si nu putem aloca 100 de milioane de lei vechi in aceasta perioada grea in care trebuie sa reducem cheltuielile”, a explicat Matei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*