Administrație locală, Educație, Sport

Juniorii 2009-2010 din Mihai Viteazu au câștigat marele trofeu al Cupei Satelor la Fotbal Copii

Primăria Mihai Viteazu în parteneriat cu Academia de Fotbal Farul Constanța a organizat în perioada 18-19 iulie „Cupa Mihai Viteazu la Fotbal Juniori”. La categoria Juniori 2009-2010, trofeul a fost câștigat de echipa localității.

Pentru două zile Baza sportivă din Mihai Viteazu a fost plină de copii și suporterii acestora, părinți și bunici care au venit să îi susțină pe micii fotbaliști. Aproximativ 100 de copii din șase comune constănțene au participat la competiția sportivă.

„Este prima dată când se organizează o astfel de competiție la nivelul comunei, în acest fel copii au avut posibilitatea să își reprezinte comuna, ceea ce a condus la creșterea stimei de sine dar și la responsabilizarea acestora. Îi felicit pe toți copiii pentru participare și în special pe micii fotbaliști ai comunei care ne-au făcut mândri obținând marele trofeu. De asemenea îl felicit și pe antrenorul echipei Ionuț Crânganu, pentru că a reușit într-un timp scurt să formeze două echipe și să le insufle copiilor pasiunea și dragostea pentru sportul rege. Țin să le mulțumesc și domnilor și doamnelor primar din comunele participante pentru implicare în organizarea evenimentului și pentru că împreună am reușit să oferim copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber”, a declarat viceprimarul cu atribuții de primar Adrian Costache.

Pe18 iulie s-a desfășurat competiția la categoria Juniori 2011-2012, locul I fiind ocupat de comuna Siliștea, locul II de comuna Vulturu, locul III de comuna Târgușor, locul IV de comuna Pantelimon, locul V de comuna Mihai Viteazu și locul VI de comuna Grădina.

A doua zi, pe 19 iulie, la categoria Juniori 2009-2010, micii fotbaliști din comuna Mihai Viteazu au obținut locul I, pe locul II s-a calasat comuna Grădina, locul III a fost ocupat de comuna Târgușor, locul IV de comuna Pantelimon, locul V de comuna Siliștea și locul VI de comuna Vulturu.

La sfârșitul fiecărei zile, după desfășurarea meciurilor s-au organizat festivități de premiere, unde toți copiii au primit medalii dar și trofee.

„Cupa Mihai Viteazu la Fotbal” este un proiect pilot și se adresează copiilor din nivelul gimnazial, la două categorii de vârstă 8-11 ani și 12-14 ani. Proiectul are ca scop descoperirea de potențiali jucători care pot face pasul spre fotbalul de performanță dar și angrenarea copiilor în activități sportive care să îi ajute să dezvolte calități precum: spirit competițional, lucrul în echipă, fair play, ambiție.

Competiția s-a desfășurat la stadionul din localitate unde s-au amenajat terenuri de mici dimensiuni pentru fiecare categorie de vârstă. La eveniment au participat echipe din localitățile Siliștea, Vulturu, Pantelimon, Târgușor, Grădina și Mihai Viteazu.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*