Social

Trei zile de mare sarbatoare pentru locuitorii orasului Harsova

Administratia locala a orasului Harsova a organizat, si anul acesta, pe parcursul a trei zile o serie de festivitati si actiuni dedicate „Zilelor Orasului”,  evenimentul ajungand la cea de-a VIII-a editie. 
in perioada 23-25 septembrie, primaria Harsova, condusa de edilul  Tudor Nadrag, a pregatit un program special cu ocazia sarbatoririi „Zilelor Orasului”, in ultima zi a evenimentului harsovenii sarbatorind si Ziua Recoltei. 
Locuitorii orasului s-au putut bucura pe parcursul celor trei zile de multe activitati inedite, acestea debutand in ziua de 23 septembrie incepand cu ora 9.00, dupa cum urmeaza: concursuri sportive de handbal si baschet la care au participat elevii claselor V-VIII, locul de desfasurare fiind Sala de Sport „Port”; concurs de desene pe asfalt realizate de prescolarii de la gradinitele „Tic Piti” si „Prichindel”, locatia  aleasa fiind Piata „1 Decembrie”; aniversarea a 60 de ani de la infiintarea Bibliotecii orasenesti, institutie ce de azi inainte poarta numele de Biblioteca Oraseneasca “Duiliu Zamfirescu” Harsova. Cu aceasta ocazie au fost dezvelite doua plachete, una cu portretul lui Duiliu Zamfirescu si ce-a de-a doua cu noua denumire a bibliotecii. Ziua a continuat cu un alt eveniment important, “Nunta de aur”, moment in care au fost sarbatorite cuplurile care au implinit 50 de ani de casatorie, edilul Tudor Nadrag oferindu-le celor 12 familii o suma de bani si o diploma de fidelitate. 
Deschiderea oficiala a Zilelor Orasului Harsova, editia a VIII-a, a avut loc la ora 16.00 si a debutat cu o defilare a fanfarei Academiei Navale „Mircea cel Batran”, urmata de un spectacol sustinut de ansamblurile folclorice din oras, de solisti de muzica usoara si de trupe de dans. Printre invitati s-au numarat ansamblurile folclorice „Carsium”, „Ciobanasul” din comuna Ciobanu si „Doina Dobrogei” din Medgidia. incepand cu ora 19.00, artisti importanti precum Andra, Alex Velea, Ionut Galani, Mircea Cazan si Taraful Flora au sustinut recitaluri de exceptie pe scena amenajata special pentru aceasta ocazie in centrul orasului. 
A doua zi a evenimentului a debutat din nou cu concursuri sportive de handbal si baschet, urmate de un concurs de table si sah, la care au fost invitati sa participe pensionarii orasului dar si cu mult asteptatele partide de fotbal la juniori si seniori. incepand cu ora 16.00 pe scena amenajata in Piata centrala au urcat importante ansambluri, precum: Ansamblul Tatari Medgidia „Carasu”, Ansamblul Aromani „Veria” din Techirghiol, Ansamblul „Prietenia” din Mihail Kogalniceanu, Ansamblul „Romancuta” din Ovidiu, Ansamblul Comunitatii elene Constanta „Elpis”. Totodata, spre bucuria celor mici si celor mari au urcat pe scena pentru a incinge atmosfera, artisti de seama precum Anda Adam, Costi Ionita, Viorica Macovei dar si ansamblul „Doina Dobrogei”, seara fiind incheiata cu o discoteca in aer liber in Piata „1 Decembrie”.
Administratia locala Harsova a dorit ca ultima zi a marii sarbatori sa fie dedicata “Zilei Recoltei”, fiind realizata si o piramida in care au fost expuse cele mai frumoase legume si fructe. Ziua a inceput cu un spectacol sustinut de ansamblurile folclorice „Tarancuta” din comuna Independenta si „Mugurelul” din Cernavoda, urmate de o expozitie gastronomica, unde gospodinele romance dar si cele de etnie turca au oferit spre degustat cele mai importante mancaruri, cum ar fi: sarmale, plachie de somn, somn prajit, mamaliguta, placinta cu branza si placinta cu mere si de asemenea, baclavale, ghiudem, babic, placinta cu carne de vitel si cu carne de pasare. Dupa aceasta minunata degustare, participantii au fost invitati la spectacolul oferit de Ansamblul folcloric „Baladele Deltei” din Tulcea, Ion Amititeloaie, Mariana Edulescu, Petrica Matu Stoian si Constantin Enceanu.
Ziua Recoltei s-a incheiat cu unul dintre cele mai semnificative momente ale editiei 2011, “intalnirea cu Fiii orasului”. Conform declaratiilor primarului, au raspuns invitatiei aproximativ 200 de persoane printre care fosti si actuali conducatori de unitati economice, principali intreprinzatori dar si angajatii primariei Harsova. 
Edilul a mai declarat ca aproximativ 2.000 de persoane au umplut centrul orasului in acest sfarsit de saptamana. “Sunt multumit si fericit de acest eveniment care pentru harsoveni inseamna clipe de neuitat, distractie si voie buna. A fost o prezenta extraordinara in Piata centrala cum nu a mai fost niciodata, o dovada in plus ca aceasta manifestare a fost si in acest an, o reusita”, a declarat in incheiere edilul sef, Tudor Nadrag. 
Cheltuielile „Zilelor orasului” au fost suportate in intregime de sponsorul principal, SC ElectraWinds, Belgia.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*