Educație, Social

 Proiectul „Solidaritate cu Ucraina: sprijin pentru educația copiilor ucraineni și români” a fost lansat

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a participat astăzi, alături de conducerea Bibliotecii Județene “I. N. Roman” Constanța și reprezentanți ai Fundației World Vision România și Noua Zeelandă, la o conferință de presă cu prilejul lansării proiectului „Solidaritate cu Ucraina: sprijin pentru educația copiilor ucraineni și români”.

Proiectul este implementat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, de World Vision România, cu sprijinul Ministerului de Afaceri și Comerț din Noua Zeelandă. Scopul proiectului este acela de a pune la dispoziția copiilor ucraineni și români, în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, a echipamentelor digitale necesare studiului și activități de educație formală și non-formală.

“Un proiect educațional inedit, ce demonstrează că întotdeauna se poate face mai mult, iar inițiativele ONG-urilor trebuie să găsescă deschidere și suportul necesar din partea autorităților publice locale, se află în prezent, în plină implementare, în cadrul Bibliotecii Județene Constanța. Acest proiect vine în sprijinul persoanelor refugiate din Ucraina, copii și adulți găzduiți de comunitatea din județul Constanța, prin asigurarea resurselor necesare continuării parcursului educațional și, implicit, al integrării acestora în comunitate. Poate cel mai important și admirabil aspect al acestui program este faptul că activitățile sale sunt destinate atât copiilor noștri, cât și tinerilor ucraineni, iar pe lângă educația în sine, acest lucru le va oferi un sentiment de siguranță și apartenență celor care au fost, într-un mod dramatic, înstrăinați de căminul lor, de familie și de țară. Felicitări reprezentanților Fundației World Vision România, care au pus la dispoziție resursele financiare pentru derularea proiectului. Felicitări tuturor celor care au făcut posibil acest proiect!” a transmis Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*