Investiții

Primăria Peștera solicită fonduri pentru înființare rețea de gaze

La sfârșitul lunii aprilie, primarul Nicoleta Vrabie a supus atenției consilierilor locali, un proiect de hotărâre ce vizează înființarea unei rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale la nivelul comunei, în satele: Peștera, Izvoru Mare, Ivrinezu Mic, Ivrinezu Mare.

În ședința de Consiliu Local din 26 aprilie, aleșii locali au aprobat depunerea proiectului „Înființare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale medie presiune și racorduri gaze naturale în comuna Peștera, satele: Peștera, Izvoru Mare, Ivrinezu Mare și Ivirnezu Mic”, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny. Totodată, consilierii locali au aprobat: cererea de finanțare, devizul general al obiectivului de investiții, caracteristicile principale și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții.

„Este o investiție importantă pentru dezvoltarea economică a comunei noastre. Prin acest proiect ne dorim să creștem gradul de confort al locuitorilor, totodată se crează posibilitatea atragerii investitorilor în zonă”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, primarul Nicoleta Vrabie.

Conform proiectului tehnic, rețeaua de distribuție gaze va avea o lungime 47.614 metri liniari, la care se vor conecta 1190 de gospodării.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 44.003.929,28 lei din care contribuția de la bugetul local este de 958.235,22 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*