Educație

Echipamente IT pentru elevii din Istria

Instituțiile școlare din comuna Istria vor fi dotate cu echipamente IT. Autoritățile locale au depus, în noiembrie 2020, la Autoritatea pentru Digitalizarea României un proiect privind „Achiziție de echipamente IT mobile pentru uz școlar”. Un an mai târziu, proiectul a fost declarat eligibil și finanțabil. 
„Anul trecut, în luna noiembrie, am primit de la Autoritatea pentru Digitalizarea României o notificare, privind etapa de evaluare tehnică-economică a proiectului, prin care am fost informați de punctajul obținut. În perioada următoare vom semna contractul de finanțare, după care vom urma procedura de achiziționare a echipamentelor”, a precizat primarul Mihai Ionescu.
Proiectul presupune achiziționarea de 218 tablete, 18 table inteligente, 5 camere web video-conferință și 18 calculatoare. Valoarea investiției este de 554.356,84 lei.
Proiectul „Achiziție de echipamente IT mobile pentru uz școlar” a fost depus în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020 – Axa prioritară 2 Acțiunea 2.3.3 – Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul E-educație, E-incluziune, E-sănătate și E-cultură – Secțiunea E-educație. 
În cadrul instituțiilor de învățământ școlar din comună învață 330 de elevi. 
„Nu suntem la primul proiect de acest gen. Am accesat și alte fonduri guvernamentale prin care am achiziționat aproximativ 110 tablete ce au fost distribuite elevilor. Prin implementarea acestui proiect, toți școlarii din comună vor avea la dispoziție tablete pentru desfășurarea activității. Mai mult decât atât și școlile vor fi dotate cu echipamente performante și asfel va crește calitatea procesului de învățare”, a mai precizat pentru publicația noastră primarul Mihai Ionescu.
 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*