Educație, Sport

Echipa de oină gimnaziu băieți a Școlii Gimnaziale nr. 1 Târgușor calificată la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar

Echipa de oină gimnaziu băieți a Școlii Gimnaziale nr. 1 Târgușor va participa la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (O.N.S.S.), ce va fi organizată în județul Neamț în perioada 17-19 mai.

„Sunt mândră de rezultatele elevilor noștri și i-am felicitat personal pe fiecare în parte dar și pe profesorul Alexandru Dumitru, care i-a coordonat la această competiție. Este pentru prima dată când elevii școlii din Târgușor obțin un asemenea rezultat, o performanță care va rămâne în istoria școlii și a comunei. Prin calificarea la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, copiii reușesc să reprezinte comuna, județul dar și regiunea Dobrogea la nivel național”, a transmis primarul Mădălina Negru.

Proiectul Caravana Redescoperă Oina, derulat în toamna anului trecut la nivelul județului Constanța, a produs rezultate notabile și în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Trei instituții de învățământ din județul Constanța s-au calificat la fazele finale ale competiției: Școala Gimnazială nr. 1 Târgușor, Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari, Liceul „Ioan Cotovu” din orașul Hârșova.

Performanța sportivilor Școlii Gimnaziale nr. 1 Târgușor, antrenați de profesorul Alexandru Dumitru, ajutat în pregătire de Bogdan Lupșe (jucător de bază al Frontierei Tomis Constanța), a fost înregistrată în urma turneului organizat în data de 21 aprilie la Tâmboiești (Vrancea), acolo unde reprezentanta județului Constanța a învins Tulcea (scor 8-6) și Galați (scor 9-3) în faza grupelor, apoi 10-0 cu Buzău (semifinale) și 6-2 cu Brăila (finală). Astfel echipa de gimnaziu băieți a Școlii Gimnaziale nr. 1 Târgușor s-a calificat la faza națională a O.N.S.S., ce va fi organizată în județul Neamț în perioada 17-19 mai.

„Mă bucură enorm această performanță a elevilor mei, care sunt toți sportivi nelegitimați la vreun club de oină. Echipa s-a născut în cadrul proiectului Caravana Redescoperă Oina, un demers extraordinar al Federației Române de Oină. Iată că această echipă a Școlii Gimnaziale din Târgușor a reușit victorii pe linie la faza de zonă de la Vrancea, unde a învins echipe consecrate precum Buzău și Brăila, care au în componență jucători legitimați la cluburi de oină cu mare tradiție. Seriozitatea copiilor la antrenamente și-a pus amprenta. Mulțumesc prietenului Bogdan Lupșe care m-a ajutat cu sfaturi la antrenamente și care mi-a fost alături la turneul de la Vrancea”, a declarat profesorul Alexandru Dumitru.

Un rezultat asemănător a fost înregistrat și de echipa de băieți a Liceului „Ioan Cotovu” din orașul Hârșova (județul Constanța) care a reușit calificarea la finala O.N.S.S., ce va avea loc în perioada 10-12 mai la Neamț.

A treia calificată în faza finală a O.N.S.S. este echipa de gimnaziu fete a Școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari care va participa între 26-28 aprilie la turneul din județul Argeș.

Sursa informații: Federația Română de Oină

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*