Administrație locală

Căminul cultural din Galița va fi extins și modernizat

Autoritățile locale din Ostrov au început anul în forță, luna aceasta au demarat lucrările de extindere și modernizare a căminului cultural din localitatea Galița. Instituția culturală are o vechime de peste 70 de ani.
Satul este locul unde s-a născut cultura, unde se conservă și supraviețuiesc valori și tradiții puternice ce se cer descoperite, puse în lumină și păstrate. De aici vine și necesitatea unui spațiu în care locuitorii să poată să desfăşoare activităţi artistice, culturale, dar și diferite manifestaţii tradiţionale din mediul local. 
Pornind de la aceste premise, primarul Niculae Dragomir a decis să demareze lucrări de extindere și modernizare a căminului cultural din localitatea Galița.
„Timpul și-a pus amprenta pe clădirea veche de peste 70 de ani, aceasta având nevoie de reparații. Pe lângă aceste lucrări vom și extinde spațiul astfel încât la sfârșit să le oferim locuitorilor un cadru optim pentru derularea activităţilor social-culturale”, a precizat primarul Niculae Dragomir.
Lucrările presupun pe de o parte extinderea clădirii pentru amenajarea unei săli de spectacole, a unei chicinete, a grupurilor sanitare, și pe de altă parte înlocuirea tâmplăriei, a instalației electrice și sanitare. Totodată se va realiza și instalație termică inexistentă la acest moment. Conform proiectului tehnic odată cu finalizarea lucrărilor, instituția culturală va avea o suprafață de 300 de metri pătrați. Autoritățile locale intenționează să doteze clădirea cu mobilier și aparatură, necesare pentru desfășurarea activităților și evenimentelor.
Valoarea investiției se ridică la suma de 1.400.000 de lei, bani de la bugetul local și Consiliul Județean Constanța.
Lucrările au fost demarate în luna ianuarie și au ca termen de realizare 12 luni de zile.
Drumul comunal DC Ostrov – Esechioi în atenția autorităților
Drumul comunal are o distanță de 9 kilometri și a fost reabilitat, în urma cu 17 ani prin Programul SAPARD, prin așternerea unui tratament dublu bituminos. În timp, drumul s-a degradat și s-au produs denivelări și gropi. 
„Căutăm surse de finanțare pentru reabilitarea totală a drumului. În cazul că nu vom găsi nici un program guvernamental sau european în cadrul căruia să depunem cererea de finanțare, vom aloca fonduri de la bugetul local pentru plombarea acestuia. Ne dorim ca cetățenii să circule în condiții de siguranță”, a mai precizat primarul Niculae Dragomir.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*