Actualitate

Lafarge Ciment Romania, investigat pentru posibile practici anticoncurentiale

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie asupra Lafarge Ciment Romania privind o posibila incalcare a Legii Concurentei de catre compania producatoare de ciment, controlata de producatorul francez de materiale de constructii Lafarge, a anuntat institutia anchetatoare.

Inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat inspectii inopinate la sediul central al companiei, precum si la cele doua puncte de lucru de la Hoghiz si Medgidia, se arata intr-un comunicat al Consiliului. Investigatia a fost declansata in urma unei plingeri inaintata autoritatii de concurenta privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Lafarge Ciment (Romania) pe piata sortimentului de ciment CEM I 52,5R.

„Consiliul Concurentei are un singur mesaj pentru agentii economici: trebuie sa respecte regulile jocului. Vom folosi toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru a veni in sprijinul consumatorilor, prin mentinerea unui mediu concurential”, a declarat presedintele autoritatii, Bogdan Chiritoiu. Documentele si declaratiile ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza Consiliului Concurentei, in cadrul procedurii specifice de investigatie. Consiliul precizeaza ca inspectia inopinata este unul dintre instrumentele legale des folosite de institutie in cadrul investigatiilor declansate, fiind cel mai eficient instrument de obtinere a unor dovezi privind posibile incalcari ale regulilor de concurenta. Institutia adauga ca si Comisia Europeana apeleaza la acest instrument in cadrul investigatiilor pe care le declanseaza.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*