Administrație locală, Sport

Juniorii 2009-2010 din Vulturu au câștigat marele trofeu al Cupei Satelor la Fotbal Copii

Primăria Vulturu în parteneriat cu Academia de Fotbal Farul Constanța a organizat în perioada 30-31 august „Cupa Vulturu la Fotbal Juniori”. La categoria Juniori 2009-2010, trofeul a fost câștigat de echipa localității.

Pentru două zile terenul sintetic de sport din Vulturu a fost plin de copii și suporterii acestora, părinți și bunici care au venit să îi susțină pe micii fotbaliști. Aproximativ 100 de copii din șase comune constănțene au participat la competiția sportivă.

„Copii din șase comune s-au reunit pentru două zile la Vulturu într-o competiție sportivă care a avut scopul de a le oferi șansa să facă mișcare și să se antreneze pe parcursul verii. Copiii au avut cu toții emoții, trăiri, dorințe, au legat prietenii și au învățat despre competitivitate. Vă felicit pe toți pentru că v-ați dedicat o parte din timpul vostru, activităților sportive. Cu toții ați pus pasiune în merciurile de fotbal și ați muncit pe teren pentru a vă face remarcați. Ne-am bucura dacă unii dintre voi vor ajunge mari fotbaliști la Farul Constanța sau la alte echipe naționale. Mulțumesc colegilor primari pentru că împreună am organizat această competiție sportivă care s-a desfășurat pe parcursul a două luni de zile. Le urez copiilor să se bucure în continuare de vacanță!” a transmis Eugen Berbec, primarul comunei Vulturu.

Pe 30 august s-a desfășurat competiția la categoria Juniori 2011-2012, locul I fiind ocupat de comuna Siliștea, locul II de comuna Vulturu, locul III de comuna Mihai Viteazu, locul IV de comuna Pantelimon, locul V de comuna Grădina și locul VI de comuna Târgușor.

A doua zi, pe 31 august, la categoria Juniori 2009-2010, micii fotbaliști din comuna Vulturu au obținut locul I, pe locul II s-a calasat comuna Siliștea, locul III a fost ocupat de comuna Mihai Viteazu, locul IV de comuna Târgușor, locul V de comuna Grădina și locul VI de comuna Pantelimon.

La sfârșitul fiecărei zile, după desfășurarea meciurilor s-au organizat festivități de premiere, unde toți copiii au primit medalii dar și trofee.

„Cupa Satelor la Fotbal Copii” este un proiect pilot care s-a desfășurat în lunile iulie și august în șase comune constănțene. Proiectul s-a adresat copiilor din nivelul gimnazial, la două categorii de vârstă 8-11 ani și 12-14 ani și a avut ca scop descoperirea de potențiali jucători care pot face pasul spre fotbalul de performanță dar și angrenarea copiilor în activități sportive care să îi ajute să dezvolte calități precum: spirit competițional, lucrul în echipă, fair play, ambiție.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*