Social

„Zilele comunei Tuzla” – zile de cultura

Zilele comunei Tuzla au debutat pe data de 3 septembrie, cu „Ziua Satului”, ce a reprezentat deschiderea sirului de evenimente desfasurate pe parcursul a sapte zile. In prima zi au urcat pe scena micuti artisti – copii si tineri, dar si artisti consacrati, colaboratori si parteneri ai Centrului pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla.
In deschiderea programului artistic au urcat pe scena copii, tineri artisti, parteneri ai Centrului pentru Tineret Ion Creanga. In partea a doua a zilei locuitorii comunei Tuzla s-au bucurat de un spectacol sustinut de artisti consacrati si invitatii speciali. Le-au incantat intreaga zi: Anastasia si Andrei Lacatus, Ansamblul de mandoline Qraligas – prof. Mieral Gemil, Ansamblul Dance Art – prof. Craciun Marina, Luana Tudorache, Virginia Ciorogaru, Maria Panov, Euxinus Band Constanta, Veronica Magureanu, Adriana Stefan, Virginia Neagu si multi altii.
Cei prezenti la festivitate au putut cumpara baclavale facute de gospodinele de etnie tatara dupa reteta straveche si suberec pregatit la fata locului. De asemenea, doritorii au putut servi bauturi si mancare (mici, bere, popcorn, vata pe bat) comercializate la terasele special amenajate.
Luni, 4 septembrie s-a prezentat in cadrul Centrului pentru Tineret Ion Creanga un vernisaj de pictura conceput prin expunerea lucrarilor realizate de artistul Mihaela Florescu din Tuzla. Cei prezenti au putut admira si lucrarile elevului Berkan Gemil dinTuzla, dar si desenele pe care copiii din comuna le-au realizat in cadrul cursului de desen.
Marti, 5 septembrie, a avut loc prezentarea de carte „Septembrie, uneori…” a prozatorului Daniel Dinca din comuna Tuzla. Vor urma zile cu si despre poezie si proza conturand o saptamana culturala dedicata in mod aparte limbii si literaturii romane; muzica si teatru. Fiecare dintre aceste zile va fi impartita in: parte culturala si parte artistica.
Prezent la aceasta saptamana incununata de cultura, armonie si pasiune este poetul Adrian Suciu, initiatorul si presedintele Asociatiei Culturale Directia 9.
Programul artistilor ii va incanta pe cei prezenti cu muzica folck si jazz, iar membrii si partenerii Asociatiei Stratonis vor incheia aceasta saptamana plina de evenimente cu un spectacol de muzica din repertoriul propriu sau cel national.
Cu ocazia sarbatorii Kurban Bayram, conducerea administratiei locale a comunei Tuzla, reprezentata de edilul Resit Taner si Consiliul Local, alaturi de membrii Centrului pentru Tineret Ion Creanga si indeosebi de administratorul acestuia, Maria Damian Pascal, le-au urat persoanelor de religie musulmana din localitatea Tuzla, „Sarbatori Fericite!”.
Maria Damian Pascal, administratorul Centrului pentru Tineret Ion Creanga Tuzla si Presedinta Asociatiei Stratonis, persoana ce se dedica si se implica total in activitatile culturale si artistice desfasurate pentru comuna Tuzla, multumeste primarului, viceprimarului, membrilor Consiliului Local pentru sustinerea acordata in toate proiectele culturale ce sunt desfasurate in cadrul Centrului pentru Tineret.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*