Comunitate, Social

Lupte tradiționale tătărești Kureș în Amzacea

Primăria și Consiliul Local Amzacea în colaborare cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România au organizat, duminică, 12 iunie, concursul de lupte tradiționale tătărești Kureș. Competiția a reunit peste 80 de concurenți, 40 dintre aceștia au participat la categoria „Open”.

Competiția s-a desfășurat la baza sportivă din localitatea Amzacea, unde sportul tradițional a adunat peste 2.500 de spectatori și oferind celor prezenți un spectacol inedit, o demonstrație de curaj și dibăcie.

Concursul s-a desfășurat pe trei categorii, la final câștigătorii adjudecându-și premiile în bani și animale, dar și toți ceilalți participanți fiind recompensați pentru curajul lor cu premii de participare. Astfel, câștigătorul la categoria “Fii satului” a fost Sali Elvis din localitatea Amzacea; locul I la “categoria 22 ani” a fost adjudecat de Isman Geaner din localitatea Valea Dacilor iar la “categoria OPEN” a obținut locul I, Gelil Denis din localitatea Valu lui Traian.

Evenimentul a fost posibil grație implicării președintelui organizației locale a UDTTMR, Osman Octay, și unei bune colaborări cu autoritățile locale din Amzacea și a primarului Romică Stan, care au deschis astfel o nouă etapă în promovarea valorilor identitare ale etnicilor tătari.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*