Social

Incep zilele Municipiului Medgidia

In paralel cu Zilele Medgidiei se va desfasura si Festivalul National de Teatru „Tanta si Costel”, editia I

Anul acesta, cea de-a XIII-a editie a Zilelor Municipiului Medgidia se va desfasura in perioada 29 august-02 septembrie. Data de 02 septembrie reprezinta ziua in care Medgidia a fost atestata oficial, in urma cu 156 de ani. Medgidia va fi in sarbatoare incepand de miercuri, cand la ora 09.00, in sunet de fanfara se vor arbora drapelele si se va deschide oficial evenimentul. Ziua va continua cu desene pe asfalt ale copiilor din gradinite (de la ora 10.00) si cu expozitia de carte si fotografii „Medgidia orasul cu nume de sultan” (ora 12.00 la Biblioteca Municipala).
Programul zilei de joi cuprinde, in cea mai mare parte, activitati socio-umanitare. Intre orele 09.00-18.00 va fi deschis publicului un targ umanitar cu vanzare de produse fabricate in Dobrogea, organizat de Asociatia Voluntarilor din Medgidia, in Piateta Decebal. Intre orele 10.00-15.00 la Biblioteca Municipala se va desfasura proiectul V.I.S.E Valorizarea Inovatiei in Suport Educational atelier de desene animate.
Un alt targ cu vanzare adresat locuitorilor Medgidiei este cel organizat de Asociatia MED-CER, intre orele 10.00-18.00 in Piateta Decebal, ce ofera spre cumparare diferite produse artizanale. Si Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu a pregatit, incepand cu ora 12.00 un targ cu obiecte fabricate manual, destinate vanzarii.
Din programul de vineri fac parte atelierul de origami si decupaj, crosul Zilelor Medgidiei (ambele la ora 10.00 Casa de Cultura „I. N. Roman”), concurs de ciclism (11.00 Piateta Decebal). Dupa-amiaza, de la ora 17.00 medgidienii sunt invitati la festivitatea de deschidere a Festivalului National de Teatru „Tanta si Costel” editia I, ce se desfasoara, in perioada 31 august-02 septembrie la Casa Armatei, si este organizat de Primaria Municipiului Medgidia si Garnizoana Medgidia Cercul Militar. Pe 30 august se vor juca comediile „Ramasagul”, in interpretarea trupei Thetis a Cercului Militar Medgidia si „Crima pe palier” interpretata de Teatrul din Medias. Seara se incheie cu un spectacol de divertisment al formatiilor si solistilor din Medgidia si Cernavoda, ce va avea loc in Piateta Decebal, incepand cu ora 18.00.
Week-endul va fi plin de evenimente si activitati la Medgidia, si atat cei mici cat si cei mari sunt invitati sa ia parte la actiunile organizate. Astfel, la ora 11.00, la Casa de Cultura a Sindicatelor „Lucian Grigorescu” va avea loc Recitalul de pian al claselor pregatite de doamnele profesor Angela Bejenaru si Inga Postolache, iar la ora 12.00, la Clubul Pensionarilor va avea loc un concurs de sah. Seara continua de la ora 17.00 cu spectacolul de teatru „Variatiuni enigmatice” in interpretarea trupei Teatrului „Aurel Elefterescu” din Calarasi, comedia „Detinuti de placere” interpretata de trupa de teatru „Doi plus doi” din Husi si un „Colaj din Caragiale”, interpretat de trupa de teatru din Pitesti.
Tot de la ora 17.00 va avea loc o parada a ansamblurilor folclorice din Medgidia, a celor invitate si a fanfarei „Dan Spataru”. De asemenea, pe scena din Medgidia vor urca invitati speciali din Grecia – membrii ansamblului Neokastro.
Duminica, de ziua oficiala a Medgidiei, va avea loc evocarea atestarii documentare a Medgidiei, urmata de un recital al fanfarei „Dan Spataru”, in Piateta Decebal. Tot aici, de la ora 11.00 va avea loc Sedinta festiva a Consiliului Local Medgidia, in cadrul careia vor fi declarati cetateni de onoare domnul Titus Corlatean Ministrul Afacerilor Externe, domnul Puiu Hasotti Ministrul Culturii si Patrimoniului National, domnul Kemal Karpat profesor universitar.
De la ora 12.15 filiala Medgidia a U.D.T.T.M.R organizeaza simpozionul „Medgidia noastra” in foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor „Lucian Grigorescu”. De la ora 17.00, la Casa Armatei se vor desfasura piesele de teatru „Lectia”, in interpretarea trupei de teatru a Cercului Militar Iasi si „Visul sau Damen vals” al trupelor”Thetis” si „Usa” din Medgidia, urmate, la ora 19.00 de festivitatea de premiere si inchiderea Festivalului National de Teatru „Tanta si Costel”, editia I.
In Piateta Decebal, de la ora 19.00 va avea loc spectacolul Facultatii de Arte a Universitatii Ovidius: piesa Vintage, regizor Gavril Borodan, proiect muzical Dumitru Lupu.
Momentul culminant al serii il reprezinta show-ul profsionist, ce va incepe de la ora 20:30, sustinut de urmatorii artisti: Ionut Galani si ansamblul „Asteria”, Anna Lesko, Alexandra UngureanuCrush, Like Chocolate. Cea de-a XII-a editie a zilelor Medgidiei se va incheia cu un foc de artificii, programat la ora 23.30.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*