Social

Elevii silitori sunt premiati

Saptamana aceasta peste 2400 de elevi sarguinciosi din judetul Constanta vor primi bursele de merit prin „Programul de burse pentru elevii din mediul rural” demarat  Consiliului Judetean Constanta (CJC)
incepand de ieri 21 februarie, timp de o saptamana, angajati ai Consiliului Judetean Constanta (CJC) vor ajunge in toate scolile din mediul rural pentru a distribui burse de merit celor mai sarguinciosi elevi. in aceasta perioada va fi distribuita doar prima transa de burse (pe trei luni), aferenta semestrului I din anul scolar 2010-2011. CJC a instituit programul de acordare a unor burse lunare elevilor din clasele V – VIII din unitatile de invatamant din mediul rural, clasati pe locurile I, II si III la invatatura, precum si premierea primilor trei elevi din fiecare unitate scolara din mediul rural din judet care promoveaza examenul de admitere in liceele din judetul Constanta. 
Prin acest program sunt premiati 2.403 elevi. Dintre acestia, 1.495 sunt elevi in clasele VI – VIII in unitati scolare din judet, 188 sunt elevi bursieri in clasele X – XI care invata la licee in municipiul Constanta, 192 sunt in clasele X – XI in alte localitati din judet, 295 urmeaza clasa a IX-a – beneficiari de bursa in clasa VIII si invata la liceele din diferite localitati din judet, iar 235 sunt in clasa IX-a, beneficiari de bursa in clasa a VIII-a si care studiaza la licee din municipiul Constanta. in total, pentru aceste burse, CJC a alocat 1.167.300 lei.
Sursa: www.telegrafonline.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*