Social

Cursuri de formare profesională pentru tinerii din Cogealac

Primăria Cogealac identifică în acestă perioadă copii și tineri aflați în situații de risc social pentru a-i îndruma să participe la cursuri de formare profesională ce se vor desfășura în cadrul proiectului „Mai implicați, mai integrați” derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

În cadrul proiectului „Mai implicați, mai integrați” derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța se desfășoară Activitatea 6.2. – Formarea profesională a tinerilor proveniți din Casele de Tip familial și din comunitate, având ca rezultat „110 tineri din Casele de Tip familial și din comunitate formați profesional în diverse ocupații”.

Prin proiect se urmărește formarea profesională a copiilor/tinerilor în următoarele calificări: ajutor bucătar; femeie de serviciu; operator deratizare, dezinsecție, dezinfecție; îngrijitor spații verzi; frizer; lucrător operativ pentru autocompactoare; lucrător utilaje speciale salubrizare; lucrător room-service hotel; etc.

Pentru a putea participa la cursurile de formare, copii/tinerii trebuie să se afle în situație de risc social din cauza lipsei unui sprijin din partea familiei și a comunității din care face parte. Accesul acestora la curs se va face în funcție de nivelul studiilor absolvite și îndeplinirea condițiilor legale ale Autorității pentru Calificări.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*