Comunitate, Social

Cursuri de bucătar pentru persoanele inactive din Cumpăna

Primăria comunei Cumpăna în parteneriat cu Fundația ZI DESCHISĂ implementează proiectul „COCSPI SE – Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est” finanțat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

În cadrul primului component al acestui proiect 55 persoane din comuna Cumpăna, șomeri și persoane inactive, cu vârsta între 30-64 ani, absolvenți de minim 8 clase, vor fi calificați în meseria de bucătar, cursul având o durată de 720 ore.

Prima grupă, fomată din 28 persoane a început cursul pe 28 martie, deschiderea oficială având loc la Centrul Multifuncțional de asistență socio-medicală Cumpăna în prezența doamnei Mona Jipianu, reprezentant al Fundației „Zi Deschisă”, doamnei Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, doamnei Ana-Maria Bedeleanu-Haneș, inginer în alimentanție și doamnei Mărioara Manafu, director adjunct al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”.

După sărbătorile pascale va începe cursul și pentru cea de-a doua grupă, formată din alte 27 persoane.

Cursanții vor beneficia de pachete de hrană și decontarea transportului, iar la finalizarea cursului vor primi o diplomă recunoscută de Uniunea Europeană și o subvenție de 3600 lei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*