Social

Consiliul Judetean duce copiii din mediul rural si din centrele de plasament la muzeu

Consiliul Judetean Constanta (CJC) lanseaza, in premiera, un nou program destinat elevilor din mediul rural, care se incadreaza intr-o ampla serie de actiuni care au elevii ca beneficiari. Programul Judetean Educativ – “Mergem la Muzeu” (lectii deschise cu tematica muzeala) se va desfasura in perioada 15 martie – 15 iunie 2011. 
Organizatorii programului sunt CJC si Fundatia Fantasio Constanta, iar partenerii actiunii sunt Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta si Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta. Peste 5.000 de elevi din intreg judetul, precum si copii din centrele de plasament din municipiul Constanta vor avea acces gratuit la Delfinariu, Acvariu, Planetariu si Microrezervatia din cadrul Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta si la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta. Asemeni  Programului „invatam sa patinam”, vizitele la obiectivele culturale se vor desfasura sambata si duminica in fiecare saptamana, in perioada scolara, si in fiecare zi a saptamanii in perioada de vacanta scolara, cu exceptia sarbatorilor legale. 
„Programul „Mergem la Muzeu” este o premiera la Constanta si este destinat copiilor din mediul rural, este o continuare a actiunilor „invatam sa patinam” si „Spectacole pentru copii – Caravana Estival 2010“. Vor fi cate patru grupe a cate 50 de elevi care vor vizita cele cinci obiective din Constanta. Ca si in cazul celorlalte programe, CJC se va ocupa de asigurarea cheltuielilor legate de organizare”, a declarat coordonatorul programului CJC, Edi Badila. 
In debutul programului initiat de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, pe data de 19 martie la Delfinariu, Acvariu, Planetariu, Microrezervatie si Muzeul de Istorie vor ajunge copii din comuna Cumpana.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*