Administrație locală, Sănătate

Înființare centru medical în Văleni

Cererea de finanțare depusă de autoritățile locale din Dobromir, în cadrul Planului Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12 – Sănătate, a fost aprobată. Casa agronomului din localitatea Văleni va fi transformată în centru medical.

Comuna Dobromir se află printre cele 200 de UAT-uri selectate pentru finanțare în cadrul Componentei 12 – Sănătate, Investiția I1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești – I1.4 Centre comunitare integrate, conform listei publicate de Ministerul Sănătății.

Casa agronomului din Văleni va fi reabilitată și transformată în centru medical. De asemenea investiția presupune și dotarea noului centru cu mobilier și echipamente specifice.

„Este un proiect important pentru comuna noastră. Prin realizarea acestei investiții urmărim dezvoltarea infrastructurii în domeniul sănătății, astfel încât să le oferim locuitorilor acces la servicii medicale de calitate. Și mai ales să poată beneficia de îngrijire medicală prompt și să nu mai fie nevoiți să parcurgă 10 kilometri până la Băneasa, unde se află cea mai apropiată unitate sanitară”, a precizat pentru publicația noastră viceprimarul cu atribuții de primar Ismail Sebai.

În această perioadă se lucrează la documentația necesară pentru semnarea contractului de finanțare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*