Municipiul Medgidia

Pemii pentru micii pictori din Medgidia

Copiii care activează la Cercul de Pictură „Lucian Grigorescu” al Casei de Cultură „Ioan N. Roman” din Medgidia au îmbogățit palmaresul instituției cu noi premii importante.

Zece elevi coordonați de artistul plastic Adina Dogaru au obținut premii la etapa indirectă a Concursului Internațional de Arte Vizuale „Structură și Culoare”, desfășurat la Iași și ajuns la cea de-a XVI-a ediție. Juriul a avut de evaluat peste 1900 de lucrări, iar premiile nu au depășit procentul de 30% din numărul de lucrări participante.

La etapa indirectă au prezentat lucrări copii din Anglia, Serbia, Cehia, Lituania, Letonia, Grecia, Italia, Turcia, Moldova, Bulgaria, dar și din 24 de județe ale României.

Elevii din Medgidia au obținut următoarele premii:

Premiul I: Teodora Stan – 13 ani, Matei Țugulan – 6 ani, Corina Maria Lazăr – 13 ani.

Premiul II: Dragoș Andruș – 16 ani, Maya Raluca Poantă – 11 ani, Daria Petre – 13 ani.

Premiul III: Ruxandra Mihai – 14 ani, Iulia Gongea – 14 ani.

Mențiune: Maria Gârbă – 13 ani.

Premiu special: Daria Mocanu – 12 ani.

Etapa directă a concursului s-a desfășurat la Palatul Copiilor din Iași, în perioada 20-21 mai 2023, și a avut tema „Reciclează astăzi, pentru a fi mâine”. La ateliere au luat parte elevii premiați în urma participării la etapa indirectă. Aceștia au realizat lucrări bi și tridimensionale cu materiale provenite din deșeuri, iar copiii din Medgidia au obținut Premiul I.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*