Politic

Mircea Toader (PDL), despre oamenii morti in ger: au baut si au adormit acolo

Liderul deputatilor PDL a declarat luni, la Realitatea TV, ca majoritatea romanilor care au murit in ultimele zile din cauza gerului au patit-o deoarece „au baut si au adormit acolo”. Ministerul Sanatatii a anuntat azi ca in Romania au murit in total 74 de oameni prin hipotermie severa.
Liderul PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a aparat luni guvernul pentru modul in care a actionat pentru deszapezirea drumurilor si pentru salvarea oamenilor din judetele sinistrate. El a subliniat ca dintre oamenii care au decedat in ultimele zile, doar unul a murit in masina.
„Din 80 de oameni sau 64, cati au murit, unul singur a murit in masina, restul au baut si au adormit acolo”, a declarat Toader la Realitatea TV, la emisiunea Deschide Lumea.

Ministerul Sanatatii a anuntat azi ca in Romania au murit in total 74 de oameni prin hipotermie severa de la avertizarea de Cod galben de ger, emisa de meteorologi, pana luni, majoritatea victimelor fiind gasite in spatii libere, sase dintre cazuri fiind inregistrate in ultimele 24 de ore, anunta Ministerul Sanatatii.
Victimele satelor izolate: Un consilier a murit in timp ce prelua ajutoare pentru oamenii izolati
Totodata, in ultimele 24 de ore, serviciile de ambulanta si echipajele SMURD au transportat 207 persoane fara adapost si cu hipotermie in unitatile medicale sau in locurile special amenajate pentru aceasta perioada cu temperaturi scazute, conform Centrului Operativ de Urgenta al Ministerului Sanatatii.
In acest interval au fost inregistrate 6 decese in judetele Alba (2), Galati, Ialomita, Mures, Timis. Cinci dintre cele sase persoane decedate au fost gasite in afara locuintei.
De la avertizarea de ger pana luni la nivel national s-au inregistrat 74 decese din cauza hipotermiei severe.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*