Administrație locală, Mediu

Proiect pentru înființare centru colectare deșeuri în Dumbrăveni

Primăria Dumbrăveni a depus luna aceasta o cerere de finanțare la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul Planului Național de Rederesare și Reziliență, pentru înființarea unui centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Locuitorii vor beneficia de un spațiu adecvat pentru depunerea deșeurilor voluminoase din gospodării.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat, în perioada 22 septembrie 2022 – 22 noiembrie 2022, prima rundă de atragere de fonduri pentru subinvestiția I.1.A. Înființarea de centre de colectare prin aport voluntar din Planul Național de Redresare și Reziliență 2020 – 2026.

Autoritățile locale au pregătit documentația necesară și luna aceasta în cadrul ședinței de consiliu local din data de 17 noiembrie a fost aprobată depunerea cererii de finanțare pentru proiectul „Înființare centru de colectare prin aport voluntar în comuna Dumbrăveni, județul Constanța”.

Obiectivul general al acestei subinvestiții este accelerarea procesului de extindere și de modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România. Accentul este pus pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare, în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.

De asemenea, se urmărește dezvoltarea unui management eficient al deșeurilor, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor, în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.

„Centrul de colectare prin aport voluntar va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere ce nu pot fi colectate în sistem door-to-door, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri ce nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări”, a precizat primarul Stelian Clinciu.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*