Administrație locală, Mediu

Modernizare iluminat public în Miorița

Autoritățile locale din Ciobanu au depus la Administrația Fondului de Mediu un proiect ce are ca scop înlocuirea corpurilor de iluminat din localitatea Miorița dar și extiderea sistemului de iluminat în zona CAP.

Luna aceasta, a fost depus un proiect pentru modernizarea sistemului de iluminat public din comună în cadrul Programului Administrației Fondului de Mediu (AFM) privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public. Scopul programului îl reprezintă îmbunătațirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Prin implementarea proiectului vom schimba corpurile de iluminat existente cu unele de tip led și vom instala un sistem de dimare/telegestiune care va permite reglarea fluxului de lumină la nivelul localității Miorița. De asemenea vom extinde rețeaua de iluminat public în zona CAP. Corpurile de iluminat cu led au eficiență energetică crescută și un consum scăzut de energie”, a precizat pentru publicația noastră primarul Tudorel Gurgu.

Investiția urmărește realizarea unui iluminat public care să contribuie la prelungirea accesibilității spațiilor rurale; gestionarea centralizată în timp real a sistemului de iluminat public care generează reducerea costurilor de întreținere; montarea unor aparate de iluminat care respectă principiile eco-designului și nu în ultimul rând economisirea energiei dar și diminuarea poluării luminoase la nivelul localității Miorița.

Proiectul va fi finanțat 100% din fondurile AFM.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*