Administrație locală, Comunitate, Lucrări de interes local

Biserica din Peștera va avea clopotniță

Proiectul de reabilitare a lăcașului de cult din localitatea Peștera, cu hramul Nașterea Maicii Domnului, a fost reluat de autoritățile locale. La începutul lunii iunie au fost demarate lucrările pentru construirea clopotniței și împrejmuirea lăcașului de cult pe cele patru laturi.

Biserica Nașterea Maicii Domnului din Peștera are o vechime de peste 120 de ani. În urmă cu opt ani, fostul primar al comunei, Valentin Vrabie împreună cu cu preotul paroh Mihailă Viorel au realizat proiectarea obiectivului de investiții “Construcție capelă, clopotniță și împrejmuire – parohia Peștera”. Investiție ce a fost aprobată de Consiliul Local Peștera și care a fost finanțată integral de la bugetul local. Lucrările au presupus construirea unei capele, ce cuprinde spații pentru servit masa, magazie, birou, cameră mortuară, grupuri sanitare. Capela a fost ridicată între anii 2019-2020.

Autoritățile locale și-au îndreptat atenția, la începutul acestui an, către lăcașurile de cult din comună aprobând în bugetul de venituri și cheltuieli al comunei lucrări de reabilitare și modernizare la bisericile din Peștera și Izvoru. Luna aceasta a fost reluat proiectului inițiat în urmă cu opt ani. În data de 7 iunie au fost demarate lucrările privind construcția clopotniței și împrejmuirea bisericii pe cele patru laturi, lucrări ce au ca termen de execuție un an de zile.

“Biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului din localitatea Peștera, are o vechime de peste 120 ani, prezintă multiple deteriorări interioare și exterioare, necesită o reabilitare completă a structurii, a acoperișului și a picturii. Sunt intervenții necesare pentru care vom realiza un proiect ce va fi susținut financiar în viitor”, a precizat primarul Nicoleta Vrabie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*