IT

Rom

Piata de internet banking ar putea avansa in 2010 cu peste 20%, in conditiile in care populatia va continua sa isi plateasca mai mult facturile prin acest serviciu, spre deosebire de firme, care vor utiliza toate tipurile de tranzactii.
„Ne asteptam la o crestere de peste 20% la nivelul pietei de internet banking, platile online ale utilitatilor fiind motorul de crestere in continuare in cazul persoanelor fizice”, a spus Ion Stan,  a spus vicepresedintele Alpha Bank Romania, precizand ca, in cazul firmelor, la aceasta crestere contribuie toate tipurile de tranzactii prin internet. Stan a mai precizat ca luna martie a acestui an a adus cel mai mare volum de tranzactii online la Alpha Bank si si-a exprimat increderea ca „reticenta in a accesa serviciul de internet banking va fi depasita cu siguranta de acei clienti care nu au gustat inca din placerea de a-si face platile de acasa”. 
Tot segmentul platilor online al utilitatilor este considerat principalul factor de crestere si de catre BRD. „Mai ales in ce priveste platile online, cifrele ne incurajeaza. Dupa primele doua luni, observam deja cresteri semnificative. in acest an ne vom concentra pe dezvoltarea zonei de acceptare si pe promovarea serviciilor de mobile banking”, a spus Dana Demetrian, director executiv al Polului Administrarea Generala a Retelei din cadrul BRD. 
BCR se va axa in acest an pe consolidarea pozitiei si pe extinderea gamei de servicii oferite pe acest segment, cu accent pe atragerea cat mai multor furnizori de utilitati.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*