Administrație locală, Investiții

Sistemul de iluminat public din Săcele a fost modernizat

389 de lămpi cu LED au fost montate pe raza comunei

Lucrările privind modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Săcele au fost finalizate. Investiția a fost realizată cu fonduri guvernamentale obținute prin Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public derulat de Administrația Fondului de Mediu (AFM).

Iluminatul public are o arie largă de acțiune, cu un impact direct asupra membrilor unei comunități locale, având rolul de a asigura atât orientarea și circulația în siguranță a pietonilor și a vehiculelor pe timp de noapte, cât și crearea unui ambient corespunzator în orele fără lumină naturală.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în comuna Săcele, județul Constanța” a presupus modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public din comună prin montarea a 389 lămpi LED dotate cu concentratoare de date ce vor permite accesarea lor de la distanță și integrarea în sistemul centralizat de telegestiune. Sistemul de telegestiune are rolul de a monitoriza, comanda și controla de la distanță aparatele de iluminat pentru a permite intervenții prompte în caz de defecțiuni, pentru reducerea costurilor aferente consumului de energie electrică și a mentenanței sistemului de iluminat public.

„Odată cu realizarea acestei investiții am obținut un serviciu de iluminat public corespunzător interesului general al comunității locale. Lucrările de modernizare au avut ca scop reducerea cheltuielilor pe care le avem cu energia electrică, asigurarea condițiilor optime pentru circulația pietonilor și a autovehiculelor pe raza comunei dar și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu LED”, a precizat primarul Ion Oprea.

Investiția s-a ridicat la suma de 1.066.409,62 lei și a avut o durată de realizare de l2 luni.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*