Administrație locală, Investiții

Proiect pentru înființare rețea de distribuție gaze în comuna Castelu

La începutul lunii mai, consilierii locali din Castelu s-au reunit în ședință extraordinară și au aprobat cererea de finanțare și devizul general estimativ pentru proiectul “Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Castelu și satele aparținătoare, județul Constanța”.

Pentru a ridica gradul de confort al locuitorilor, autoritățile locale au decis realizarea unui proiect pentru înființarea unei rețele inteligente de gaze naturale la nivelul comunei.

“Prin implementarea proiectului privind rețeaua de gaze putem să oferim locuitorilor, din Castelu și Nisipari, acces la servicii de uitilitate publică. Este o investiție importantă pentru dezvoltarea comunei noastre și sperăm ca proiectul să obțină finanțare de la minister”, a precizat primarul Nicolae Anghel.

Conform cererii de finanțare la rețeaua de distribuție, ce are o lungime de 55.223 metri liniari, se vor conecta 2005 gospodării. Investiția presupune totodată și realizarea unei instalații inteligente prin montarea unor contoare cu autocitire. Cererea de finanțare a fost depusă la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în cadrul Programului Național Anghel Saligny.

Valoarea investiției se ridică la suma de 45.598.368,01 lei din care cofinanțarea de la bugetul local este de 1.169.604,32 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*