Administrație locală, Investiții

Localitatea Amzacea va avea rețea de gaze naturale

Cererea de finanțare privind înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale, depusă de autoritățile locale, a fost admisă. Investiția se ridică la suma de aproximativ 7 milioane de lei iar beneficarii proiectului sunt peste 300 de familii.

Proiectul „Dezvoltare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Amzacea, satul Amzacea, județul Constanța”, depus de administrația locală la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny, se află primul pe lista priorităților de finanțare în ordinul ministrului.

Conform cererii de finanțare valoarea totală a investiției se ridică la suma de 6.893.194,66 de lei, din care Guvernul urmează să asigure 6.232.680,82 de lei, restul de 660.513,84 de lei, urmând să fie alocați din bugetul local, sumele includ TVA. Durata minimă de implementare a proiectului este de 36 de luni.

„Faptul că proiectul se află pe lista investițiilor finanțabile este o veste importantă pentru locuitorii din Amzacea. Așteptăm să primim de la minister notificarea privind aprobarea finanțării. În paralel am început să pregătim documentația pentru implementarea proiectului. Rețeaua de gaze aduce beneficii majore în viața oamenilor. Înlocuirea lemenlor și a cărbunilor cu gazul le oferă un trai mai comod, pot folosi gazul la aragaz și la încălzire sau producerea de apă caldă”, a precizat primarul Romică Stan.

Investiția prevede instalarea rețelei de conducte de distribuție, care va avea în jur de 6.000 de metri. De asemenea, lungimea instalației de racordare la Sistemul Național de Transport al Gazelor Naturale va avea o lungime de 100 de metri, iar consumul anual estimat pentru consumatorii casnici este de 732.418,07 metri cubi, în timp ce pentru consumatorii non-casnici, consumul anual estimat ar fi de 2.814.024,27 de metri cubi.

După finalizarea proiectului, 325 de gospodării vor beneficia de racordarea la rețeaua de gaze.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*