Investiții

Investiții pentru modernizarea comunei Istria

Comuna Istria a primit fonduri guvernamentale în valoare de 43.000.000 de lei, bani ce vor fi investiți pentru înființarea sistemului de canalizare dar și pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă din localitățile Istria și Nuntași.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat fonduri prin Programul Naționat de Investiții Anghel Saligny, comunei Istria pentru realizarea a două proiecte:

  • „Înființare sistem de canalizare, statie de epurare și racorduri în satele Nuntași și Istria, comuna Istria, județul Constanța” – valoare: 28.151.500,00 lei
  • „Reabilitare, modernizare și extindere sistem de alimentare cu apă și branșamente în comuna Istria, satele Istria și Nuntași, județul Constanța” – valoare: 14.848.500,00 lei.
  • de fezabilitate pentru introducerea rețelei de canalizare și a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru introducerea rețelei de alimentare cu apă.

Încă de anul trecut primarul Mihai Ionescu a pregătit documentele necesare pentru realizarea acestor investiții importante pentru dezvoltarea comunei.

„În 2021 am semnat un contract cu o firmă de consultanță pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru introducerea rețelei de canalizare și a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru introducerea rețelei de alimentare cu apă. Sunt două investiții importante pentru locuitorii comunei noastre, după implementarea proiectelor va crește gradul de confort al acestora”, a declarat primarul Mihai Ionescu.

Atât rețeaua de alimentare cu apă cât și cea de canalizare se vor întinde pe o distanță de 35 de kilometri și vor acoperi localitățile Istria și Nuntași., Aproximativ 900 de gospodării vor beneficia de cele două investiții realizate de Primăria Istria.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*