Investiții

Investiții pentru dezvoltarea municipiului Medgidia

Medgidia face pași siguri către dezvoltare prin proiectele inițiate de autoritățile locale. Două investiții importante urmează să se realizeze la nivelul municipiului: construirea a două blocuri în zona Spitalului și înființarea unui parc fotovoltaic în zona Valea Dacilor.

Autoritățile locale au demarat procedurile pentru înființarea unui parc fotovoltaic pe un teren al municipiului, situat în zona Valea Dacilor. Astfel, în cadrul ședinței Consiliului Local Medgidia din 28 iulie, a fost aprobat proiectul de hotărâre care a vizat dezmembrarea imobilului – teren intravilan în suprafață de 175.677 mp, situat în municipiul Medgidia, Parcela A 1056/1, având număr cadastral 106454 și care este înscris în Cartea funciară nr. 106454 a localității. Mai exact, este vorba despre dezmembrarea unei suprafețe de teren aflată în zona Valea Dacilor, demers al cărei scop vizează realizarea, într-un viitor apropiat, a unui parc fotovoltaic.
„Toată procedura este necesară pentru realizarea unui parc fotovoltaic de 3MW. Energia produsă aici va fi folosită pentru iluminatul public al municipiului, dar și pentru instituțiile aflate pe raza localității. La acest moment este întocmită documentația și căutăm surse de finanțare pentru a depune proiectul”, a precizat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.
Un alt proiect aprobat de consilieri în cadrul ședinței Consiliului Local a vizat alipirea a două immobile, terenuri situate pe strada Ion Creangă nr. 42, respectiv nr. 42A, unul în suprafață de 1.662 mp, iar celălalt de 2.250 mp. Demersul este necesar pentru crearea suprafeței de teren pe care vor fi construite cele două blocuri de locuințe în zona Spitalului Municipal Medgidia. Investiția se va realiza cu fonduri ce urmează să fie alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
„23 de milioane de lei este valoarea cererii de finanțare depuse deja prin PNRR. Proiectul nostru se află pe lista sumelor prealocate, practic avem finanțarea asigurată. Așteptăm la acest moment să semnăm contractul de finanțare”, a mai precizat primarul Valentin Vrabie.
Străzile din Remus Opreanu și Valea Dacilor vor fi reabilitate
Primăria Medgidia a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru modernizarea infrastructurii rutiere din localitățile Remus Opreanu și Valea Dacilor.
Proiectul “Reabilitare, modernizare infrastructură rutieră sate Valea Dacilor și Remus Opreanu din municipiul Medgidia”, depus de aurotitățile locale în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny a primit finanțare în valoare de 15.000.000 de lei.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*