Administrație locală, Investiții

Înființare stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Negru Vodă

Primăria Negru Vodă a obținut fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență — PNRR/2022/Componenta 10 – Fondul Local – promovarea infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice pentru implementarea proiectului „Înființare stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în orașul Negru Vodă, județul Constanța”.

„Tendința de creștere accelerată a numărului de automobile electrice, generează implicit necesitatea dezvoltării infrastructurii de alimentare. Și în această direcție s-au înregistrat creșteri anul trecut, însă situația existentă este încă sub nivelul necesar. Acestea au fost premisele care au stat la baza accesării fondurilor europene și implementării proiectului la nivelul orașului Negru Vodă. În prezent lucrăm la documentația pentru pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a obiectivului de investiție”, a declarat pentru publicația noastră primarul Petre Urziceanu.

Obiectivul prezentei investiții este de a crea 12 puncte de reîncarcare, prin montarea a 6 stații de reîncărcare, în localitatea Negru Vodă, după cum urmează: Staţia de reîncărcare nr. 1 și nr. 2 – Șoseaua Constanței; Staţia de reîncărcare nr. 3  și nr. 4 – Șoseaua Independenței, nr. 15; Staţia de reîncărcare nr. 5 și nr. 6 – Zona „Punctul de trecere al frontierei”.

Conform studiului de fezabilitate în funcție de politica primăriei tarifele pot evolua de la 0 (zero) lei încărcarea pînă la 1-1,2 lei/kWh , ceea ce ar duce costul de încărcare al unui automobil între 22 și 49 lei.

Prin realizarea investiției autoritățile loace din Negru Vodă și-au propus să atingă următoarele obiective: îmbunătățirea calității mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice; dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică; dezvoltarea transportului ecologic.

Conform devizului general al obiectivului de investiție valoare lucrărilor se ridică la suma de 517.769 lei cu TVA.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*