Administrație locală, Consiliul Județean Constanța, Investiții

Drumul județean ce leagă Pecineaga de Amzacea va fi reabilitat

Veste bună pentru locuitorii comunei Pecineaga. Drumul județean DJ 392 care face legătura între localitățile Pecineaga și Amzacea a intrat în reabilitare.

Modernizarea şi reabilitarea drumurilor județene continuă. Un nou proiect al societății Drumuri Județene Constanța SA vizează reabilitarea și modernizarea drumului județean 392 Pecineaga – Amzacea, un sector de drum tratat superficial de autorități în trecut și ocolit de toți cei care cunosc starea deplorabilă în care acesta se află în prezent.

„Pentru locuitorii comunei noastre această investiție este de bun augur, mai ales că acest drum face legătura cu satul General Scărișoreanu, unde se organizează cel mai mare obor din județul Constanța. De asemenea drumul este o variantă de a ajunge mult mai repede la Constanța pe perioada verii și de a evita traficul infernal dintre localitățile Eforie Sud și Eforie Nord”, a declarat primarul Niculae Stan.

Cei 12 km de drum sunt foarte greu de parcurs, aproape imposibil, iar reabilitarea acestui tronson înseamnă practic, o reconstrucție masivă ce va implica aproximativ 6000 de tone de piatră, conform primelor estimări ale necesarului de materiale. Pe tot parcursul lunii octombrie, drumarii vor așterne piatră pe o suprafață de 25.000 mp și vor lucra la capacitate maximă, pentru ca acest sector de drum să reprezinte, în cel mai scurt timp, o variantă practicabilă și sigură pentru conducătorii auto.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*