Administrație locală, Investiții

Construire creșă în localitatea Amzacea

Cererea de finanțare privind construirea unui creșe în localitatea Amzacea, depusă de autoritățile locale, la Compania Națională de Investiții (CNI) a fost aprobată. Proiectul a intrat în linie dreapă, CNI a aprobat indicatorii pentru realizarea investiției.

„Este o veste care mă bucură și care dovedește că munca pentru realizarea proiectelor de interes local nu este în zadar. Construirea creșei este un proiect tip ce va avea o capacitate totală de 40 de copii.  Încă de anul trecut, din luna martie, am emis o Hotărâre de Consiliu prin care am predat amplasamentul către CNI și ne-am luat obligația de a asigura condițiile necesare în vederea executării obiectivului de investiții. A fost emis certificatul de urbanism și au fost obținute toate avizele solicitate pentru realizarea investiției”, a declarat pentru publicația noastră primarul Romică Stan.

Proiectul tip – Construire creșă mică în localitatea Amzacea, str. Stadionului, nr. 10-10A, comuna Amzacea, județul Constanța va fi implementat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, în cadrul Subprogramului „Unități și instituții de învățământ de stat”. Instituția centrală va demara procedurile de achiziție pentru contractarea lucrărilor de execuție. După finalizarea acestora obiectivul de investiții va fi predat către Primăria Amzacea, căruia îi revine sarcina de a o da în folosință și de a o administra.

Conform proiectului, clădirea este organizată în trei nuclee funcționale: zonă administrativă, zonă destinată copiilor și zonă a spațiilor tehnico-gospodărești. Creșa are un număr de patru dormitoare egal cu numărul de grupe, camere de joacă, vestiare și grupuri sanitare, spații pentru luat masa dar și cabinet medical. Totodată sunt prevăzute și funcțiuni auxiliare precum spălătorie, călcătorie, biberonerie sau bucătărie. Proiectul este de tipul Creșă mică (4 grupe, capacitate totală 40 de copii).

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*