Administrație locală, Investiții

Comunele Albești, Castelu, Cuza Vodă și Nicolae Bălcescu din județul Constanța, vor avea rețele de gaze naturale

Ministrul Adrian-Ioan Veștea a semnat pe 16 Octombrie, 58 de contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 581.492.235,84 de lei.

Contractele vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră, echiparea stațiilor de epurare, înființarea unor rețele de alimentare și distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau reabilitarea unor poduri și podețe.

„Am primit astăzi, la Ministerul Dezvoltării, așa cum fac în fiecare săptămână de când am preluat mandatul de ministru, vizita unor primari alături de care am semnat noi contracte menite să îmbunătățească traiul de zi cu zi al cetățenilor. Mă bucur să constat că, prin fiecare proiect care prinde viață și la care am pus umărul și noi, oamenii beneficiază de o calitate mai bună a infrastructurii, fie că vorbim despre drumuri, poduri și podețe, alimentare cu apă, canalizare ori rețele de gaze”, a precizat ministrul dezvoltării.

Din județul Constanta doar 4 comune au fost norocoase, fiind declarate eligibile și câștigătore pentru semnarea contractelor de finanțare a proiectelor de infiinșare relele de gaze naturale. Aceste fiind: Infiintare retea distributie gaze naturale in comuna Albesti, in valoare de 33.964.309; Înființare retea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Castelu și satele aparținătoare, în valoare de 44.428.764 lei; Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Cuza Vodă, în valoare de 14.721.247 lei; Înființare distributie gaze naturale presiune medie în comuna Nicolae Bălcescu în valoare de 45.333.431 lei.

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*