Administrație locală, Investiții

7,2 kilometri de drumuri vor fi modernizate în comuna Cumpăna

Primăria Cumpăna a primit fonduri în valoare de 15. 000.000 de lei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru realizarea proiectului – Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2 kilometri.

După emitrea ordinului de ministru prin care au fost alocate fondurile pentru realizarea proiectului de asfaltare, autoritățile locale au obligația să depună o serie de documente în vederea semnării contractului de finanțare. În acest sens, primarul Mariana Gâju a inițiat un proiect de hotărâre prin care comuna se angajează la cofinanțarea proiectului – Modernizare drumuri în comuna Cumpăna, județul Constanța – 7,2 kilometri.

Astfel, în ședința de îndată din 3 august a fost adoptată HCL 129 prin care a fost aprobată cofinanțarea pentru categoriile de cheltuieli cofinanțate de la bugetul local în suma de 6.809.741,40 lei cu TVA pentru realizarea investiției, din care 422.469,04 lei pentru proiectare și asistență tehnică, 6.375.372,36 lei pentru construcții și instalații (cheltuieli pentru investiția de bază pentru care nu există standard de cost) și 11.900,00 lei alte cheltuieli (organizare șantier, cote, comisioane, taxe).

“Cofinanțarea din partea Primăriei și a Consiliului Local nu este o sumă mică, însă proiectul de asfaltare este important pentru comună și de aceea ne angajăm că vom pune partea noastră de bani pentru realizarea investiției. Nu este singurul proiect de asemenea anvergură pe care comuna Cumpăna l-a dus la bun sfârșit, așa au fost realizate toate investițiile – cu cofinanțare de la bugetul local. Dacă am fi respins toate proiectele care necesitau cofinanțare, comuna Cumpăna nu s-ar mai fi dezvoltat”, a precizat primarul Mariana Gâju.

Durata de implementare a proiectului este de 3 ani de zile de la data semnării contractului de finanțare cu MDLPA.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*