Administrație locală, Fonduri Europene

Sistem comunal integrat pentru colectarea și valorificarea gunoiului de grajd în comuna Ion Corvin

Autoritățile locale au depus la Ministerul Mediului o cerere de finanțare pentru realizarea proiectului „Sistem comunal integrat pentru colectarea și valorificarea gunoiului de grajd – U.A.T. comuna Ion Corvin, jud. Constanța”.

La sfârșitul lunii octombrie consilierii locali au aprobat în ședință de Consiliu Local: studiul de fezabilitate, devizul general și devizele pe obiect dar și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Sistem comunal integrat pentru colectarea și valorificarea gunoiului de grajd – U.A.T. comuna Ion Corvin, jud. Constanța”.

Cererea de finanțare a fost depusă în cadrul apelului de proiecte al Planului NAțional de Redresare și Reziliență, Componenta C3 – Managementul Deșeurilor, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile, Subinvestiția I2.A-B – Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd.

Investiția presupune: construirea unei platforme cu o capacitate de stocare de 4000 metri cubi pentru depozitarea și managementul gunoiului de grajd, amplasarea a 2 platforme individuale de tip PI1 și a 8 platforme individuale de tip PI2. Platforma comunală va fi construită pe un teren extravilan în suprafața de 4628,57 metri pătrați care se află în proprietatea comunei Ion Corvin. Platformele individuale vor fi amplasate pe proprietatea fermierilor, sunt construcții simple, de forma pătrată (tip 1) sau dreptungiulară (tip 2), de tip modular/ detașabile. În aceste platforme individuale se va depozita gunoi de grajd, cu caracter temporar/tranzitoriu, până la momentul transferului acestuia către platforma comunala.

De asemenea vor fi achiziționate și echipamente pentru gestionarea compostului: buldoexcavator, tractor, braț încărcător frontal ce va fi atașat la tractor, remorcă, mașină (remorcă) de împrăștiat gunoi de grajd, cisternă vidanjă.

Valoarea totală a investiției este de 5.887.664,75 lei cu TVA inclus din care 2.380,00 lei cu TVA reprezintă cofinanțare de la bugetul local.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*