Administrație locală, Fonduri Europene

Școala primară din Vlahii se reabilitează cu fonduri europene

Primăria comunei Aliman derulează proiectul „Renovarea energetică moderată Școala Primară nr. 2, sat Vlahii, Comuna Aliman, județul Constanța”. În rezent se lucrează la realizarea proiectului tehnic după care vor fi demarate lucrările de execuție.

Administrația locală a obținut finanțare europeană pentru modernizarea școlii din Vlahii de la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) în cadrul Planului Național de Redesare și Reziliență prin Componenta 10 – Fondul local, Investiția I.3. Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Primarul George Nicola a semnat anul acesta în luna februarie contractul de finanțare în valoare de 752.637,52 lei cu TVA pentru realizarea proiectului „Renovarea energetică moderată Școala Primară nr.2, sat Vlahii, comuna Aliman, județul Constanța”.

„Este un proiect important pentru comuna noastră. Prin realizarea investiției ne dorim să oferim elevilor un spațiu modern pentru desfășurarea activităților educaționale. După întocmirea proiectului tehnic urmează semnarea ordinului de începere a lucrărilor de reabilitare a instituției de învățământ”, a precizat primarul George Nicola.

Proiectul presupune lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii (inclusiv schimbarea acoperișului) și a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; instalarea unor sisteme de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior; reabilitarea instalațiilor de iluminat; etc. Conform cererii de finanțare suprafața instituției de învățământ, ce urmează să fie modernizată, este de 292 metri pătrați.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*