Administrație locală, Fonduri Europene

Proiect pentru gestionarea gunoiului de grajd în comuna Mihail Kogălniceanu

Primăria Mihail Kogălniceanu a solicitat de la Ministerul Mediului fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență pentru implementarea proiectului „Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd – UAT Mihail Kogălniceanu, județul Constanța”.

Cererea de finanțare a fost depusă în cadrul apelului de proiecte aferent componentei C3 – Managementul Deșeurilor, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile, Subinvestiția I2.A-B – Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd.

Prin implementarea proiectului, autoritățile locale intenționează să înființeze un sistem integrat tipic de colectare și valorificare a gunoiului de grajd care va fi compus din următoarele elemente: platformă comunală cu o capacitate maximă de depozitare de 3.000 metri cubi, platforme individuale modulare pentru fermierii mici și mijlocii (cu capacitate de depozitare de 6 și 8 metri cubi) și echipamente pentru gestionarea compostului (buldoexcavator -1 mc/90 CP; tractor – 75/102 CP; brat încărcător atașat – 0,6 mc; remorca 8 to; împrăștietor gunoi de grajd; 8/10 to; vidanja – 5.000 l.).

Valoarea totală a proiectului „Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd – UAT Mihail Kogălniceanu, județul Constanța” se ridică la suma de 3.927.967,70 Lei, la care se adaugă TVA.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*